Phenianul obţine peste 200 milioane de dolari din tranzacţii cu bitcoin în 2017

(Getty Images)

Fără a lua în considerare cât au furat hackerii săi de pe burse, se presupune că Phenianul a obţinut peste 200 milioane de dolari în 2017 din tranzacţii cu bitcoin, în ciuda sancţiunilor economice internaţionale aplicate împotriva Coreei de Nord cu scopul de a forţa statul comunist să renunţe la programele sale de arme nucleare şi rachete balistice.

Radio Free Asia, citând-o pe Priscilla Moriuchi, fost oficial al NSA pe probleme legate de securitate cibernetică, a precizat că Phenianul a obţinut anul trecut 11.000 de bitcoin. Deşi raportul nu indică dacă Phenianul încă deţine acei bitcoini, în luna ianuarie suma respectivă ar fi valorat aproximativ 120 milioane de dolari, iar înainte de jumătatea lunii decembrie 2017 ar fi valorat aproximativ 210 milioane de dolari.

Moriuchi, care este acum director la Recorded Future, o firmă specializată pe securitate cibernetică, a susţinut că regimul comunist nord-coreean foloseşte mai multe criptomonede pentru a ocoli sancţiunile economice impuse de SUA şi Consiliul de Securitate al ONU. Aceste fonduri sunt folosite pentru a dezvolta programele de arme nucleare şi rachete balistice ale regimului dictatorului Kim Jong-un.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Economie