Pinguin imperial negru: ar putea fi cel mai rar exemplar de pinguin de pe planetă [video]

Programul documentar "Dynasties" de la BBC America a revizuit materialul înregistrat în Antarctica şi a descoperit ceva surprinzător: un pinguin imperial (Aptenodytes forsteri) complet negru.
Pinguin imperial (Aptenodytes forsteri) complet negru
Pinguin imperial (Aptenodytes forsteri) complet negru (screenshot tramite video Youtube/BBC)

Pinguinii imperiali adulţi se deosebesc de ceilalţi deoarece au spatele de culoare gri închis, partea din faţă albă iar capul, coada şi aripioarele negre. În plus, sunt împodobiţi cu un "colier" de culoare galben şi portocaliu care le acoperă gâtul şi partea inferioară a ciocului (vezi foto de mai jos).

Pinguini imperiali
Pinguini imperiali (Wikipedia.org)

Cu toate acestea, cel filmat de echipa de la Dynasties ar putea fi un specimen unic.

Spre deosebire de congenerii săi, specimenul rar este acoperit aproape în întregime cu un penaj negru, rezultatul unei mutaţii genetice numite melanism (pigmentaţie neagră excesivă a părului şi a anumitor regiuni ale corpului).

"Aceasta ar putea fi prima înregistrare a unui pinguin imperial complet negru", a afirmat echipa de la Dynasties.

Prezenţa sa este ea însăşi aproape un miracol, deoarece, aşa cum a fost semnalat în documentar, unui pinguin cu aceste caracteristici îi este foarte dificil să supravieţuiască până la maturitate, deoarece datorită culorii sale poate fi uşor localizat de prădători, cum ar fi balenele şi focile leopard.

Cu toate acestea, nu este pentru prima dată când este filmat un pinguin cu melanism. National Geographic a documentat melanismul în alte tipuri de pinguini, cum ar fi pinguinul regal (Aptenodytes patagonicus).

Dar, cel filmat de echipa de la BBC, ar putea fi primul pinguin imperial de culoare neagră.