Pistele de biciclete din sectorul 3. Poliţia a demarat cercetări pentru abuz în serviciu

Oamenii legii efectuează cercetări în legătură cu lucrările de "amenajare" din sectorul 3, unde sute de copaci au fost prinşi sub betoane pentru construirea unor aşa-zise piste de biciclişti.
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)

Secţia 23 de Poliţie din Sectorul 3 Bucureşti, a demarat cercetări în urma sesizării consilierilor Uniunii Salvaţi Bucureştiul vizând lucrările ce se desfăşoară pe bulevardele Lucreţiu Pătrăşcanu şi C-tin Brâncuşi unde pe spaţiul verde se construiesc noi alei pietonale, trotuarele existente urmând să fie transformate în piste pentru biciclişti. Respectivele lucrări au fost sancţionate de Garda de Mediu, care a constatat că firmele contractante nu dispun de aviz/acord de mediu, certificat de urbanism, autorizaţie de construire etc.

Cercetările demarate de Secţia 23 de Poliţie în evidenţa cercetărilor penale cu numărul 2495637/2016 vizează săvărşirea infracţiunii de "abuz în serviciu", faptă prevăzută şi pedepsită de art. 297 din Codul Penal.

La finele cercetărilor, cauza va fi înaintată Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 3 Bucureşti, "cu propunere temeinică şi legală."

Răspuns Poliţie Sector 3 către USB
Răspuns Poliţie Sector 3 către USB (USB)

Reamintim că numeroşi copaci au fost făcuţi prizonieri între pavele de beton şi circa 1 ha de verdeaţă a fost sacrificat în sectorul 3, pentru a se face loc unor noi alei pietonale. Scopul lucrărilor este ca trotuarele de pe bulevardele Lucreţiu Pătrăşcanu, C-tin Brâncuşi, Nicolae Grigorescu, Camil Ressu şi din Parcul C-tin Brâncuşi să fie transformate în piste pentru biciclete pe când cetăţenii vor circula pe alei noi din pavele roz. Pentru a putea merge pe noile trotuare, mămicile cu cărucioare sau oamenii cu handicap vor trebui însă să se strecoare printre copacii ale căror rădăcini sunt captive sub beton.

Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)

Valoarea lucrărilor care se execută în sectorul 3 este ţinută secret de Primăria lui Robert Negoiţă care a refuzat să pună la dispoziţia consilierilor USB şi a presei contractele pentru lucrări.

Mai mult, deşi pistele de biciclete ar trebui să aibă aviz de la Politia Rutieră Bucureşti, instituţia a confirmat pentru Epoch Times că nu a emis un astfel de aviz. La rândul lor, bicicliştii susţin că nu au fost consultaţi în legătură cu oportunitatea acestui proiect şi cu modul în care va fi pus în operă. Mai multe informaţii pe acest subiect puteţi accesa aici

Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)

Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală
Copaci betonaţi în sectorul 3 din Capitală (Epoch Times)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne