Planurile de viitor ale premierului Ponta

Premierul Victor Ponta
Premierul Victor Ponta (Epoch Times România)

Proaspăt întors din Dubai, preşedintele PSD, Victor Ponta, a discutat marţi cu colegii săi de partid despre organizarea unui congres PSD, necesitatea unei remanieri guvernamentale, precum şi despre cooptarea PLR la guvernare, au declarat surse oficiale citate de B1 Tv.

Înainte să participe la Comitetul Executiv al PSD, Victor Ponta a mers să discute cu grupul PSD din Camera Deputaţilor, însoţit de Valeriu Zgonea. Potrivit surselor citate, premierul le-ar fi transmis deputaţilor că ar fi bine să rămână la guvernare şi a anunţat o remaniere guvernamentală până pe data de 20 decembrie.

S-a discutat de asemenea şi despre intrarea la guvernare a PLR-ului condus de şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, un apropiat al lui Ponta.

Potrivit unor surse participante la discuţie, citate de Mediafax, Victor Ponta a fost în asentimentul tuturor atunci când a vorbit despre restructurarea Guvernului, fapt care ar echivala cu venirea noului Cabinet în Parlament, pentru a obţine votul parlamentarilor. Premierul Ponta le-a mai cerut colegilor săi amânarea Congresului PSD pentru primăvară, de preferat în februarie sau martie, la care se va decide direcţia partidului după înfrângerea devastatoare suferită la prezidenţiale.