Platini: Corupţia internă, cea mai mare problemă a fotbalului european

Preşedintele UEFA Michel Platini.
Preşedintele UEFA Michel Platini. (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
07.05.2012

Corupţia în competiţiile interne rămâne cea mai mare problemă a fotbalului european, a declarat, luni, preşedintele UEFA, Michel Platini, aflat într-o scurtă vizită la Chişinău.

Michel Platini a dezvăluit că principala temă abordată cu prilejul întâlnirii cu şefii Federaţiei Moldoveneşti de Fotbal a fost corupţia din competiţiile interne, cel mai grav fenomen din fotbalul european, în opinia sa.

Preşedintele forului european a mărturisit că a insistat pe lângă responsabilii politici din Republica Moldova cu care s-a întâlnit, pentru tratarea cu maximă duritate a meciurilor trucate.

Fostul mare fotbalist francez a asistat şi la finala unui turneu de dezvoltare al UEFA, câştigată de selecţionata feminină a României, juniori under 17, care a trecut în finală de Moldova, scor 3 la 1.

Michel Platini, preşedintele UEFA, este unul dintre cei mai mari fotbalişti din istoria sportului rege.

Campion european în 1984 cu Franţa, medaliat cu bronz la Mondialele din Mexic 1986, semifinalist al Mondialului din 1982, din Spania, câştigător al Cupei Campionilor Europeni cu Juventus Torino în anul 1985, Platini, în vârstă de 57 de ani, conduce forul european din ianuarie 2007.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor