Pleacă sau nu pleacă şeful inspectorilor lui Cioloş?

Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al Corpului de control al prim-ministrului, aşa cum se zvonea în presă.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Horoiu Eugen/Epoch Times)

La scurt timp după ce în presă se zvonea luni, pe surse, că Valentin Mircea va pleca din funcţia de şef al Corpului de control al premierului, oficialul a venit cu clarificări pe contul său de Facebook.

"Având în vedere informaţiile apărute în această dimineaţă în mass-media, precizez următoarele: încă de la începutul lunii septembrie am solicitat primului ministru ca, odată cu reorganizarea Corpului de Control al Primului Ministrului în Inspecţia Generală a Guvernului, dar nu mai târziu de finalul lunii octombrie, să fiu eliberat din funcţie, pentru a putea să mă ocup de proiectele profesionale şi academice amânate odată cu venirea la guvern, inclusiv un ciclu de studii post-doctorale în străinătate.

Primul ministru m-a rugat să rămân însă în continuare, până la finalizarea mandatului actualului guvern. Proiectul de OUG privind înfiinţarea Inspecţiei Generale a Guvernului prevede că la conducerea acestei noi structuri să se afle un funcţionar public, în vederea asigurării profesionalismului şi stabilităţii structurii de control a guvernului", a scris Valentin Mircea.

Cu o zi în urmă, şeful inspectorilor lui Cioloş a declanşat un scandal imens după ce a opinat, tot pe reţeaua de socializare, că, în caz de cutremur major, cetăţenii nu se pot baza pe instituţiile statului, astfel că presa a speculat că presupusa sa plecarea din cadrul Executivului ar fi legată de acest incident.

"Şeful Corpului de control şi-a anunţat intenţia de a pleca din Executiv înainte de declaraţiile pe care le-a făcut şi care priveau reacţia autorităţilor în cazul unui cutremur. Valentin Mircea nu va pleca din funcţia de şef al Corpului de control. Premierul a avut o discuţie cu Valentin Mircea şi au convenit ca până la finalul acestui mandat şeful Corpului de control să rămână în funcţia pe care o deţine", a explicat, la rândul său, şi purtătorul de cuvânt al Guvernului, Liviu Iolu, citat de Agerpres.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne