PNL cere demisia lui Oprea: A dat sms-uri tuturor senatorilor să-l salveze. Un comportament ticălos şi laş

Gabriel Oprea nu a acceptat, aşa cum spune, protecţia politică prin votul din Senat, ci a solicitat-o, dând inclusiv SMS-uri tuturor senatorilor, inclusiv celor liberali, şi-au exprimat indignarea senatorii PNL.
Gabriel Oprea
Gabriel Oprea (Epoch Times România)

Fostul vicepremier Gabriel Oprea - care continuă să se poarte mişeleşte şi să mintă o întreagă Românie, afirmând în mod repetat că toate partidele au votat "împotriva" începerii urmăririi sale penale - trebuie să demisioneze din Senat, înainte de începerea protestelor, a fost mesajul transmis joi, în cadrul unui comunicat de presă, de grupul senatorilor PNL.

"PNL se declară siderat de atitudinea acestui om lipsit de demnitate! Precizăm că toţi senatorii PNL prezenţi la votul din plenul Senatului, din 19 septembrie 2016, s-au exprimat în conformitate cu cele angajate public, adică în favoarea continuării anchetei în cazul senatorului Gabriel Oprea, fapt dovedit.

Aşa cum am reiterat de fiecare dată, decizia noastră se bazează pe respectarea principiului egalităţii în faţa legii, implicit a justiţiei, dar şi pe respectarea principiului prezumţiei de nevinovăţie – pe care îl înţelegem ca principiu valabil în faţa instanţei de judecată, până la pronunţarea definitivă. Prezumţia de nevinovăţie nu are valoare politică, respectiv nu poate fi folosită ca pretext în Parlament pentru a bloca actul de justiţie, deoarece atunci când se petrece acest lucru parlamentarii se erijează în instanţe de judecată", se arată în comunicatul citat.

Potrivit senatorilor PNL, Gabriel Oprea nu doar că a sfidat orice lege a moralităţii cerându-şi "salvarea" în Senat, ci a determinat şi unii colegi să terfelească imaginea acestei instituţii. "Nu a acceptat, aşa cum spune, protecţia politică prin vot, ci a solicitat-o! Dacă era un om de caracter, nu s-ar fi înjosit atât încât să implore toţii senatorii pentru a-l scăpa."

"Dat fiind comportamentul ticălos şi laş al lui Gabriel Oprea şi dat fiind faptul că PNL nu este "complice" niciunui gest de favorizare a celor care încalcă legea, facem public faptul că anterior susţinerii discursului de apărare, Gabriel Oprea a încercat să intervină pe lângă colegi, prin expedierea de sms-uri tuturor senatorilor, inclusiv celor liberali, la data de 16 septembrie a.c., în care a rugat sa fie ajutat la votul decisiv", se mai precizează în comunicatul citat.

Senatorii PNL au şi prezentat dovada acestei "practici revoltătoare", o "combinaţie" a lui Oprea care, în opinia lor, nu trebuie ţinută sub preş.

Mesaj dat de Gabriel Oprea senatorilor înainte de votul privind urmărirea sa penală
Mesaj dat de Gabriel Oprea senatorilor înainte de votul privind urmărirea sa penală (Grupul Senatorilor PNL)

"Subliniem faptul că senatorul Gabriel Oprea a fost protejat sistematic de majoritatea din jurul PSD-ALDE, iar acest fapt este de notorietate. PNL nu rezonează cu cei 73 de senatori care au făcut zid comun în jurul lui Oprea şi va susţine cu tot ce poate această cauză pe care PSD o vede o sarcină de partid. Sperăm ca sentimentul de vinovăţie şi decăderea morală să fie tot mai greu de suportat de aceşti politicieni ca Gabriel Oprea.

De asemenea, îl invităm pe condamnatul Liviu Dragnea să explice ce garanţii poate oferi pentru absenţa lui Gabriel Oprea de pe lista de candidaţi ai PSD, câtă vreme îi garantează lui Victor Ponta acest loc în ciuda încălcării până şi a simulacrului de Cod Etic al PSD", au mai subliniat senatorii PNL.