PNL, la atac: Schizofrenie! Firmele miniştrilor din Cabinetul Tudose nu au aplicat pentru Split TVA

Firmele miniştrilor din Cabinetul Tudose nu au aplicat pentru plata defalcată a TVA, iar în ceea ce priveşte companiile de stat, doar două din cele 16 la care statul este acţionar majoritar sau 100% au făcut demersuri în acest sens, a remarcat fosta şefă PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ca să înţelegeţi schizofrenia în care se bălăceşte această guvernare, firmele miniştrilor din Cabinetul Tudose nu au aplicat pentru plata defalcată a TVA, a atras atenţia sâmbătă, la Consiliul Naţional al PNL, prim-vicepreşedintele Raluca Turcan.

"Astfel, firmele în care apar ca acţionari următorii miniştri: Marcel Ciolacu, Graţiela Gavrilescu, Florin Bodog, Lucian Romaşcanu, Lucian Şova, Mircea Dobre, Viorel Ilie, Ilan Laufer – nu au aplicat pentru plata defalcată a TVA, semn că nici ei nu sunt de acord cu această metodă dementă de a lua cu japca veniturile companiilor româneşti şi străine. Pentru că asta se întâmplă prin Split TVA. Mecanismul prin care se pot obţine sumele blocate în conturile de TVA este descurajant", a declarat Raluca Turcan.

Prim-vicepreşedintele PNL susţine că nicio companie nu va mai putea utiliza vreodată acei bani, iar confiscarea acestui capital de lucru esenţial pentru companii va forţa în faliment mii de companii româneşti.

"Iar PNL trebuie să folosească termenii corecţi – plata defalcată a TVA este practic confiscarea TVA. Noaptea, ziua, tot ca hoţii se comportă, altceva nu ştiu să facă! Ca dovezi suplimentare ale nebuniei Guvernamentale – nici firma domnului Tăriceanu nu a aplicat pentru plata defalcată şi nici firma la care lucrează soţia premierului Tudose", a precizat Raluca Turcan.

Mai mult, fosta şefă PNL a remarcat că, din 16 companii la care statul este acţionar majoritar sau 100%, doar două companii au aplicat pentru Split TVA.

"Nu au aplicat nici CEC-ul şi nici Loteria Română. Şi nici Regia de Transport Bucureşti, din subordinea Primăriei Capitalei. Bucureştiul este acum un oraş blocat de incompetenţa şi propaganda pesedistă. După cum economia va ajunge blocată de aceeaşi incompetenţă şi de aceeaşi propagandă deşănţată", a adăugat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne