PNL nu îl vrea pe Zegrean pe liste. "Legăturile" cu Băsescu şi referendumul din 2012 au înclinat balanţa

Planurile fostului preşedinte CCR, Augustin Zegrean, de a se face senator liberal s-au lovit în mod surprinzător de refuzul conducerii PNL.
Augustin Zegrean
Augustin Zegrean (Epoch Times România)

UPDATE. Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, nu poate fi parlamentar al PNL pentru că nu este membru al acestui partid, a explicat marţi, după şedinţa Biroului Politic Naţional, şefa liberalilor Alina Gorghiu.

"Ideea este foarte simplă, dar să ştiţi că a fost un subiect cu totul şi cu totul marginal în Biroul Politic domnul Zegrean. (...) Eu am spus că orice om care are experienţă la Curtea Constituţională are o plusvaloare la Comisia juridică, accentul pe care am vrut să-l pun a fost pe specializarea oamenilor care intră noi în comisii.

Acum, dacă luaţi un interviu la cel de la Comisia juridică s-ar putea să constataţi că este medic, dacă vă duceţi la Comisia de agricultură o să vedeţi că este inginer şi tot aşa. Omul nu are legătură cu comisia în care funcţionează. Cu domnul Zegrean treaba este foarte simplă: nu-i membru PNL, nu poate fi parlamentar al PNL, ne-a comunicat şi filiala. Nu a fost decât o discuţie de 30 de secunde", a declarat Alina Gorghiu, citată de Agerpres.

* * *

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Augustin Zegrean, şi-a manifestat intenţia de a candida la alegerile parlamentare pentru o funcţie de senator din partea PNL, însă liberalii i-au spus pas.

Deşi iniţial şefa PNL Alina Gorghiu dădea semnale pozitive, conducerea liberalilor a ajuns la concluzia, potrivit stiripesurse.ro, că fostul şef CCR este o vulnerabilitate pentru partid din cauza referendumului din 2012 şi a legăturilor sale cu Traian Băsescu. Într-o declaraţie pentru publicaţia citată, Zegrean şi-a exprimat nemulţumirea şi surprinderea faţă de decizia liberalilor.

"Tot Partidul Democrat a avut legături cu Traian Băsescu. Cum ar putea să mă acuze? Este o infracţiune să ai legături cu Traian Băsescu sau ce? Eu am fost membru fondator al PD, iar dintre fondatori mai sunt Blaga şi Petre Roman pe acolo. Dacă ei aşa se comportă cu membri fondatori ai partidului, eu ce pot să zic, nu am nimic de spus. În orice ţară întreagă la cap m-ar fi chemat ei să candidez, pentru că Parlamentul este de făcut legi, nu este de joacă. Legi cred că ştiu să fac mai bine ca oricine, cred că am dovedit asta.

Ceilalţi nu vin de la Băsescu, nu din partidul lui Băsescu vin toţi? Eu am crezut că faptul că am salvat democraţia în 2012 este un lucru bun, nu un lucru rău, dar dacă ei cred acum că este un lucru rău că am salvat-o, atunci eu ce să mai zic? În 2012, PD-ul era cel care îl apăra pe Băsescu. Eu mi-am oferit serviciile, nu ţin neapărat să fiu acolo. Eu am din ce trăi, sunt avocat. Eu aş fi vrut să fiu în Parlament în perspectiva de a schimba Constituţia, pentru că ei nu ştiu. Cei care au fost acolo, au încercat să o schimbe, dar nu au reuşit. Eu ştiu ce trebuie făcut.

Întrebaţi-i, vă rog, ce rău le-am făcut eu lor. Doamna Gorghiu, şi nu o să-i placă asta deloc, în 2012 cerea, la Antena 3, să fiu judecat pentru înaltă trădare. Credeam că între timp oamenii şi-au mai revenit, dar se pare că nu. Sunt trist, foarte trist pentru această situaţie", a declarat Augustin Zegrean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne