Poliţiştii din Simferopol au percheziţionat un hotel în urma unei alarme false

Poliţia înarmată în timpul raidului unui hotel din Simferopol.
Poliţia înarmată în timpul raidului unui hotel din Simferopol. (captură youtube.com)

Sâmbătă noaptea, aproximativ 30 de poliţişti din capitala Republicii Crimeea, înarmaţi cu arme automate, au năvălit într-un hotel, în urma unei aşa zise alarme false. Incidentul a avut loc la numai câteva ore înaintea începerii referendumului pe tema alipirii la Rusia.

”Am primit o alarmă falsă. Am venit să verificăm”, a precizat ”ministrul Apărării” din Crimeea, Valeri Kuznetsov.

Conform martorilor de la faţa locului, aproximativ 30 de bărbaţi mascaţi şi-au fluturat armele pe holurile hotelului în timp ce îşi croiau drum spre etajul al 4-lea al clădirii. La scurt timp după incident, oficialii pro-Rusia din peninsulă au pus incidentul pe seama unui ”război informaţional” ce ar fi fost declanşat de autorităţile de la Kiev.

”Am verificat totul si s-a dovedit să fie fals. Există un război informaţional care se poartă, declanşat de Kiev... Aşa că trebuie să verificăm totul si să fim pregătiţi pentru orice eventualitate”, a adăugat Kuznetsov.

Incidentul vine într-o perioadă în care mass media de stat a Rusiei a intensificat retorica anti-occidentală, acuzând Vestul că susţine aşa zisele elemente fasciste din guvernul Ucrainei.

Jurnaliştii Occidentali aflaţi în Crimeea au acuzat activiştii pro-Rusia, de la începutul invaziei ruseşti, de comiterea mai multor abuzuri şi agresiuni.
Martorii de la faţa locului susţin că raidul miliţiei din Crimeea avea ca scop intimidarea jurnaliştilor occidentali în preajma referendumului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe