Ponta, consilier onorific al lui Erdogan?

Victor Ponta ar fi consilier onorific al controversatului preşedinte turc, potrivit Antenei 3. Fostul premier neagă însă informaţia.
Victor Ponta
Victor Ponta (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Victor Ponta ar fi consilier onorific al preşedintelui Turciei, Recep Tayyip Erdogan, potrivit unor surse citate de Antena 3. Fostul premier l-ar consilia pe preşedintele turc pe probleme europene, de Relaţii cu UE.

Potrivit sursei citate, acesta ar fi motivul pentru care Ponta se îndrepta, marţi seara spre aeroportul din Istanbul, când au avut loc atentatele, maşina sa fiind întoarsă din drum de autorităţile turce, relatează România Liberă.

"Fiind vorba de o funcţie onorifică, cred că nici nu trebuie trecută în declaraţia de avere, pentru că nu ia bani de acolo. E benefic şi pentru Erdogan, pentru că Victor Ponta şi-a dezvoltat o reţea personală de relaţii cu liderii din zonă, inclusiv cu Donald Tusk, preşedintele Consiliului European", a comentat analistul politic Bogdan Chirieac, preluat de bursa.ro la postul de televiziune citat.

Ulterior, Victor Ponta a intervenit la postul România TV, patronat de prietenul său, Sebastian Ghiţă, pentru a nega informaţia. „Nu (sunt consilierul lui Erdogan, n.r.), este o informaţie falsă de la nişte "prieteni" de-ai mei din România”, a declarat Victor Ponta la România TV. Nu sunt consilierul nimănui, dar am mulţi prieteni în Turcia”, a adăugat acesta. Ponta a precizat că a mers singur în Turcia.

Reamintim că în vara lui 2015, după ce DNA a cerut urmărirea sa penală, Ponta, s-a dus în Turcia, pentru a se opera la genunchi, la spitalul Medipol din Istanbul, spital care, potrivit postului „România Liberă” ar aparţine unui fost coleg de bancă şi susţinător al preşedintelui Recep Erdogan. Potrivit jurnaliştilor turci, soţia şefului de stat este acţionar majoritar şi coordonează activitatea spitalului.

Presa a mai relatat la momentul respectiv că Ponta ar fi plecat să se opereze direct de la Baku, unde a luat parte la Jocurile Europene boicotate de toţi liderii europeni, cu avionul lui Erdogan.

Tot pe seama relaţiei apropiate a lui Ponta cu Erdogan a fost pusă şi largheţea cu care guvernul Ponta a concesionat terenul de 11.295 mp, situat în Bucureşti, Bd. Expoziţiei (zona Romexpo), a cărui valoare este estimată la aproximativ 38 de milioane de euro pentru ridicarea unei megamoschei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne