Ponta contra curentului: "Dacă îmi dau acum demisia, riscăm o criză politică"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Victor Ponta a declarat, pentru presa străină, că s-a gândit să demisioneze din fruntea Guvernului, dar că nu poate lăsa ţara în haos, informează B1 TV.

Premierul susţine că s-a gândit la demisie, dar a precizat că va rămâne în funcţie“pentru stabilitate”.

”Dacă îmi dau acum demisia, riscăm o criză politică de cel puţin câteva luni. (...) Aşa că am decis să rămân premier. Dacă eram un simplu ministru, în mod sigur îmi dădeam demisia. Sunt convins că voi rezista şi moţiunii de cenzură, pentru că ne bazăm pe o majoritate solidă în Parlament”, a fost mesajul transmis străinătăţii de Victor Ponta, potrivit B1.

În aceeaşi zi în care Ponta a dat aceste declaraţii, în presă străină au început să curgă ştiri incendiare despre refuzul Parlamentului de a permite urmărirea penala a premieruluii. "Parlamentarii se opun anchetării premierului" (BBC), Premierul Ponta îşi păstrează imunitatea în ciuda anchetelor pentru fapte de corupţie scrie Spiegel; "Premierul României are imunitate la corupţie" titreaza şi Blick, potrivit Hotnews.

Reamintim că majoritatea parlamentară a votat marţi pentru respingerea cererii de urmărire penală a premierului Ponta. Cu 231 de voturi din cele 351 valabil exprimate, deputaţii au hotărât că premierul nu trebuie să răspundă în faţa Justiţiei pentru numirea în funcţia de ministru a lui Dan Şova, numire care, potrivit procurorilor DNA este asimilabilă conflictului de interese.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook