Ponta: Noul guvern este decis să continue reformele în justiţie

Premierul Victor Ponta. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / GettyImages)
Epoch Times România
10.05.2012

Noul executiv român este decis să continue toate reformele în sistemul din justiţie pentru a oferi o justiţie corectă şi credibilă pentru toţi cetăţenii români şi toţi partenerii noştri europeni, a declarat joi, la Bruxelles, premierul român Victor Ponta, după întrevederea cu preşedintele PE Martin Schulz.

"Este prima mea vizită în noua calitate şi am considerat natural să mă întâlnesc cu preşedintele Parlamentului European, instituţia cea mai democratică şi o instituţie fundamentală a UE. Martin Schulz este nu numai un prieten de-al meu de mult timp, ci şi un prieten al ţării mele, care a acţionat mereu în sprijinul statelor membre UE şi al unităţii europene", a spus Ponta.

El a adăugat că România a îndeplinit toate criteriile pentru aderarea la spaţiul Schengen şi a accentuat că Parlamentul European şi preşedintele acestuia au susţinut constant ţara noastră în acest demers.

Un alt subiect abordat de Victor Ponta în întâlnirea cu preşedintele legislativului european a fost utilizarea fondurilor structurale şi de coeziune, premierul român subliniind că România doreşte folosirea acestor fonduri pentru a ajuta noile state membre ale UE să aibă "o creştere şi o dezvoltare uniformă cu celelalte ţări membre", mai dezvoltate.

În opinia oficialului român, Europa are nevoie nu numai de măsuri de austeritate bugetară, ci şi de o nouă strategie de creştere şi creare de noi locuri de muncă.

"Guvernul şi PSD au votat în favoarea pactului fiscal, dar de asemenea cred că pactului fiscal Europa trebuie să i se adauge o nouă strategie de creştere şi locuri de muncă. Vreau să adaug că primul lucru făcut de noul guvern, în prima zi de mandat, a fost să adopte scrisoarea de intenţie care a finalizat negocierile dintre România, FMI, CE şi Banca Mondială. (...) Aşadar, austeritate - aş prefera să spun mai degrabă disciplină bugetară -, dar cred că fără (o strategie de) creştere şi locuri de muncă disciplina bugetară nu va fi suficientă, mai devreme sau mai târziu", a încheiat premierul român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor