Ponta şi Antonescu contra Radu Stroe

Crin Antonescu şi Victor Ponta la recepţia de la Ambasada Franţei cu ocazia Zilei Nationale a Franţei
Crin Antonescu şi Victor Ponta la recepţia de la Ambasada Franţei cu ocazia Zilei Nationale a Franţei (Epoch Times România)
Epoch Times România
26.09.2013

Victor Ponta şi Crin Antonescu sunt nemulţumiţi de ministrul de Interne Radu Stroe, nemaivorbind de milioanele de şoferi revoltaţi de varianta Codului Rutier numit şi „Codul lui Stroe”.

Întocmirea şi prezentarea în public a unui Cod Rutier neverosimil care cuprindea amenzi şi pedepse fabuloase a fost picătura care a umplut paharul şi pentru conducerea PNL, care l-a susţinut până acum necondiţionat. Această iniţiativă a lui Stroe aruncat o umbră pe echipa liberală. Perspectiva pierderii procentelor pentru candidatul la preşedinţie la viitoarele alegeri din cauza gafei ministrului de Interne, l-a iritat pe Crin Antonescu care a luat poziţie în public faţă de Radu Stroe. Deoarece şi premierul Victor Ponta a avut aceeaşi atitudine faţă de această situaţie, dei doi lideri USL au fost din nou pe aceeaşi lungime de undă.

Norica Nicolai şi chiar Puiu Haşotti nu agrează noua postură în care se află Radu Stroe, conform unor surse de la vârful PNL. În ultima vreme, tot mai mulţi fruntaşi liberali au început să-l ocolească, discret, pe ministrul de Interne, scrie enational.ro. Şi nu numai plecarea lui din fruntea MAI este data ca şi sigură, dar mai ales pentru obsesia lui Stroe de a conduce SRI. Unul dintre foştii săi susţinători şi-a avertizat colegii că „asta chiar a luat-o în serios cu mutatul în Pădurea Băneasa, aşa că mai bine stăm mai departe. Că, din dorinta de a se integra în sistem, până să fie şeful SRI, a ajuns deocamdată iepuraşul ălora”.

Crin Antonescu a declarat vineri că BPN al PNL a decis că proiectul ministrului de Interne, Radu Stroe, să nu fie introdus pe ordinea de zi a Guvernului în următoarele două săptămâni: „Am convenit - asta e o decizie politică a BPN, din care şi domnul Stroe face parte, ca vicepreşedinte al partidului, ca proiectul, în forma sa cea nouă, să nu fie introdus în săptămâna viitoare, următoarele două săptămâni, cel puţin, pe ordinea de zi a Guvernului spre a fi adoptat, pentru a putea lăsa timp dezbaterilor, discuţiilor între iniţiatorii proiectului şi toţi cei care în societatea românească - asociaţii, grupuri - sunt direct şi explicabil legaţi de acest proiect".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor