Ponta şi Corlăţean, pe listele PSD. Raeţchi: „O sfidare pentru românii din diaspora umiliţi”

Fostul ministru de Externe Titus Corlăţean şi fostul premier Victor Ponta se regăsesc pe listele PSD pentru parlamentare. Acest fapt reprezintă nici mai mult nici mai puţin decât o sfidare pentru românii din diaspora umiliţi la scrutinul din 2014 care trebuie sancţionată la urne, este de părere liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Decizia PSD de a-l pune pe fostul ministru de Externe, Titus Corlăţean, artizan al blocării dreptului la vot al Diasporei în 2014, pe lista partidului din Dâmboviţa pentru alegerile parlamentare este revoltătoare, a declarat sâmbătă, în cadrul unui comunicat de presă, vicepreşedintele PNL Bucureşti, deputatul Ovidiu Raeţchi.

„Şi de această dată, conducerea PSD i-a sărit în ajutor: la finalul lunii iunie, procurorii DNA nu au început urmărirea penală împotriva lui Titus Corlăţean pentru Dosarul Diaspora din cauza colegilor săi de partid care au votat împotriva cererii formulate de procurori. Un vot anti-Justiţie dat de PSD, care are impresia că parlamentarii săi sunt mai presus de lege. Observ că tot social-democraţii insistă să îi reprezinte pe cetăţeni în Parlament pentru un alt mandat, chiar dacă, aşa cum este cunoscut, Corlăţean a jucat un rol esenţial în blocarea dreptului la vot al românilor din Diaspora la alegerile prezidenţiale din 2014.

Alături de Victor Ponta, pe atunci premier, Titus Corlăţean s-a asigurat că secţiile de votare sunt organizate în mod discreţionar şi că dreptul fundamental de vot ("o lozincă", în opinia lui Ponta) este încălcat, dintr-un motiv foarte simplu: românii din străinătate nu făceau parte din electoratul PSD şi al lui Victor Ponta. În primă instanţă, includerea lui Titus Corlăţean pe listele PSD Dâmboviţa ar fi putut să fie reparată de preşedintele de partid, dar în condiţiile în care acesta este Liviu Dragnea, condamnat pentru fraudă electorală, ar fi de-a dreptul absurd din partea mea să am această pretenţie.

De aceea, pentru că Titus Corlăţean candidează în acest confortabil fief PSD aş vrea să rog rudele, prietenii şi apropiaţii cetăţenilor români din Diaspora care locuiesc în acest judeţ să ia măsuri împotriva PSD şi să refuze să voteze lista PSD din judeţ şi din ţară la alegerile de pe 11 decembrie. Obrăznicia PSD trebuie sancţionată la urne”, a precizat Ovidiu Raeţchi.

Vicepreşedintele PNL Bucureşti a adăugat că, la rândul său, fostul premier şi lider al social-democraţilor, Victor Ponta, se ascunde pe listele PSD Gorj.

„Trebuie să remarc că în aceeaşi postură se află şi Victor Ponta, care cel mai probabil va candida pe listele PSD Gorj la alegerile parlamentare, şi care, împreună cu Titus Corlăţean, a girat încălcarea dreptului de vot la alegerile din 2014 în Diaspora. Atunci când a demisionat cu complicitatea lui Victor Ponta, Titus Corlăţean spunea, în mod mincinos: "Nu pot accepta să ofer motive de contestare a rezultatelor alegerilor prezidenţiale din turul II pe considerente de nelegalitate a înfiinţării de noi secţii de votare în străinătate".

Practic, Titus Corlăţean a demisionat din funcţie pentru a justifica refuzul de a organiza noi secţii de votare şi pentru turul II al alegerilor prezidenţiale. Corlăţean a fost un "ţap ispăşitor" sacrificat în zadar, pentru că românii au sancţionat în turul II PSD şi pe Victor Ponta pentru aceste piruete electorale aflate în afara legii”, a mai afirmat Ovidiu Raeţchi.