Cătălin Ivan: Dragnea este prima opţiune de prim-ministru după alegeri

Prima opţiune de premier a PSD, dacă va câştiga alegerile şi va face majoritate, este preşedintele partidului Liviu Dragnea, este de părere europarlamentarul Cătălin Ivan.
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt
Conferinţă de presă la sediul PSD susţinută de Cătălin Ivan, purtător de cuvânt (Epoch Times România)

PSD va câştiga alegerile parlamentare din decembrie, iar prima opţiune de premier este, desigur, şeful formaţiunii Liviu Dragnea, a declarat, în cadrul unui interviu acordat RFI, europarlamentarul Cătălin Ivan.

"Eu n-am crezut niciodată şi nici n-o să cred vreodată în viaţa asta în Guvern tehnocrat, nu există aşa ceva, este o utopie. Un Guvern are nevoie de susţinere în Parlament, are nevoie de un program politic, are nevoie de o asumare politică. Aceşti tehnocraţi nu dau socoteală nimănui, s-au detaşat de la locurile lor de muncă de la Bruxelles, într-o semivacanţă, au venit la Bucureşti, fac ce pot, cât pot şi apoi pleacă înapoi la locurile lor de muncă, nu merg în faţa românilor, nu sunt votaţi, nu sunt aleşi, nu pierd nimic", a declarat Cătălin Ivan.

Este o certitudine, a continuat europarlamentarul, că PSD va câştiga alegerile, dar cu ce rezultat, dacă va putea să facă majoritatea singur, sau în colaborare cu alţi actori politici, asta se va vedea după ce se numără voturile.

"Eu văd un Guvern PSD sau PSD în alianţă cu ALDE, sper să fie suficient şi bineînţeles cu prim-ministru de la PSD. Dacă-mi cereţi nume, nu pot să dau nume, pentru că nici nu ştiu cine vrea, nici nu se discută în acest partid, în perioada asta de precampanie electorală de nume de prim-ministru, se discută de organizarea alegerilor, de listele de candidaţi", a continuat Cătălin Ivan.

Întrebat dacă Liviu Dragnea ar putea fi propunerea PSD, social-democratul a replicat: "Am spus că nu dau nume. Este prima opţiune, fiind preşedintele partidului, dar nu fac eu propuneri şi nu mă hazardez să dau nume de prim-miniştri".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne