Raeţchi: Plevuşca penală şi veche scoasă de pe liste va ataca PNL înainte să plece la alte partide

Bat tobele de război. O serie de nume grele din primul eşalon de relevanţă al PNL nu vor mai prinde locuri pe listele pentru parlamentare şi au de gând să plece din partid. Însă nu înainte de încerca să pună în dificultate formaţiunea, este de părere liberalul Ovidiu Raeţchi.
Ovidiu Raeţchi (PNL)
Ovidiu Raeţchi (PNL) (Eugen Horoiu/Epoch Times)

O serie de liberali cu greutate care nu se vor mai regăsi pe listele partidului pentru parlamentare vor vira în curând spre partide precum ALDE, PRU, sau chiar PSD, dar nu înainte de a lansat o serie de acuzaţii la adresa PNL, din slugărnicie pentru lideri precum Călin Popescu Tăriceanu sau Victor Ponta, a avertizat joi, pe contul său de Facebook, vicepreşedintele PNL Bucureşti Ovidiu Raeţchi.

"În câteva săptămâni, partidele îşi vor prezenta listele cu candidaţi pentru alegerile parlamentare. În mod natural, aplicarea criteriilor de integritate şi deschiderea faţă de imperativul schimbării generaţiilor politice elimină în această perioadă o serie de nume din primul eşalon de relevanţă al PNL. Sunt personaje care ştiau deja că nu mai pot face performanţă într-un partid reformat şi care şi-au pregătit trecerea către organisme mai potrivite lor, precum ALDE, PRU, sau chiar PSD.

Aceştia nu vor face însa pasul la Stânga înainte de a încerca, din slugărnicie faţă de Tăriceanu sau Ponta, să lovească în PNL. Sunt pregătite cel puţin două valuri de atacuri, îndreptate în special către fuziunea PNL-PDL. Merită spus că din luna august această fuziune este încheiată, inclusiv la nivelul Bucureştiului şi că toţi membrii PNL de valoare se regăsesc în planurile partidului", a declarat deputatul PNL.

Potrivit lui Ovidiu Raeţchi, tentative de atac pe marginea fuziunii PNL-PDL au existat şi înainte de alegerile prezidenţiale, iar efectul îl ştie toată lumea: Victor Ponta e istorie.

"Şi atunci ni se spunea, zi de zi, că PNL şi Klaus Iohannis vor pierde alegerile prezidenţiale, că nu suntem în stare de nimic, ca Victor Ponta e unica soluţie; cei slabi de înger părăseau partidul pentru a se arunca în braţele PSD. Aceste încercări de destabilizare a PNL nu vor avea efectul scontat: în octombrie vom demonstra, cu nume şi prenume, că avem cea mai competentă şi integră listă pentru alegerile parlamentare", a adăugat liberalul.

În concluzie, Ovidiu Raeţchi are un sigur lucru de spus despre atacurile venite din interiorul partidului şi îndreptate înspre PNL: aceasta este maniera în care plevuşca penală şi veche scoasă din jocul politic şi de pe liste încearcă în mod neconvingător să pună în dificultate partidul.

"Ne-am asumat un proces de reformă dureros, fără nicio legătură cu un presupus conflict între vechiul PDL şi vechiul PNL, care oricum nu mai există la ora actuală, şi cu care vom merge cu siguranţă mai departe", a adăugat vicepreşedintele PNL Bucureşti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne