Ponta: Sorin Grindeanu a fost prea umilit de Dragnea

Preşedintele PSD a făcut un raport în care a spus despre propriul său Guvern că e cel mai prost, cel mai slab şi că nu e în stare să facă nimic, asta după ce tot el a propus miniştrii, a remarcat fostul premier Sorin Grindeanu.
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta
30 septembrie 2013, Parlamentul Romaniei. În imagine Victor Ponta (Epoch Times România)

Premierul Sorin Grindeanu a fost pur şi simpu prea umilit de preşedintele PSD Liviu Dragnea, a declarat luni seară, la TVR, proaspăt numitul în funcţia de secretar general al Guvernului.

"Pur şi simplu a fost prea umilit. Cum poţi tu să faci un raport - l-a făcut domnul Vâlcov, dar mă rog, l-a făcut la solicitarea domnului Dragnea - în care în primul rând să spui tu despre propriul tău Guvern că e cel mai prost, cel mai slab, că nu e în stare să facă nimic? Toţi miniştrii au fost propuşi de către domnul Dragnea, deci n-au fost propuşi de domnul Grindeanu", a precizat Ponta, citat de Agerpres.

Pe de altă parte, fostul premier susţine că e şi vina lui Grindeanu că "i-a acceptat" pe miniştrii propuşi de Dragnea.

"Când (Grindeanu) a început să înveţe, când a început să se vadă cu nişte premieri, când a început să crească în sondaje - că dacă era la 10%, eu cred că nu-l schimba domnul Dragnea-, când a ajuns la 40%, când a început să (...) vorbească mai uşor la televizor... A progresat", a afirmat Ponta.

În opinia şefului SGG, conflictul dintre Dragnea şi Grindeanu a pornit de la faptul că liderul PD nu a putut fi prim-ministru.

"Tot conflictul de la asta a pornit, de la faptul că domnul Dragnea nu poate fi el prim-ministru şi atunci oricine e prim-ministru e rău", a punctat Ponta, amintind de decizia Curţii Constituţionale potrivit căreia condamnaţii penal nu pot fi membri ai Executivului.

"Ideea aceea, care a fost în ianuarie - Dom'le, îl punem pe Grindeanu, stă şi el câteva luni, contestăm la Curte, Avocatul Poporului şi Curtea spune 'Domnul Dragnea poate fi prim-ministru', atunci Grindeanu se retrage, vine Dragnea şi, dacă Iohannis nu vrea să-l pună, îl suspendă'-, n-a ieşit, din două motive. Unu - Curtea Constituţională a zis că 'Nu' - şi doi - (...) după vizita de la Washington, uitaţi de povestea cu suspendarea, s-a dus", a opinat Ponta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne