Portarul spaniol Iker Casillas îşi încheia activitatea sportivă

'Important este drumul pe care îl parcurgi şi oamenii care te însoţesc, nu destinaţia la care ajungi, pentru că asta cu muncă şi cu efort vine singură şi eu cred că pot spune fără ezitare că aceasta a fost calea şi destinaţia visată' - Iker Casillas.
Portarul spaniol Iker Casillas.
Portarul spaniol Iker Casillas. (Getty Images)

Iker Casillas şi-a anunţat oficial retragerea din fotbal.

În vârstă de 39 de ani, ibericul îşi agaţă mănuşile în cui după o carieră de excepţie la Real Madrid, naţionala Spaniei şi FC Porto.

Palmaresul său numără două titluri de campion european, unul mondial, cinci titluri de campion, trei trofee în Liga Campionilor, trei în Cupa Mondială a Cluburilor, patru în Supercupa Spaniei, două în Cupa Regelui, două în Supercupa Europei, iar în ultimii ani a obţinut două trofee lusitane, Cupa Portugaliei şi Supercupa Portugaliei.

''Important este drumul pe care îl parcurgi şi oamenii care te însoţesc, nu destinaţia la care ajungi, pentru că asta cu muncă şi cu efort vine singură şi eu cred că pot spune fără ezitare că aceasta a fost calea şi destinaţia visată'', a spus Casillas.

De-a lungul carierei sale Casillas a fost ales de către IFFHS de cinci ori cel mai bun portar al lumii.

''Real Madrid doreşte să-şi arate recunoştinţa, admiraţia şi dragostea pentru una dintre cele mai mari legende ale clubului nostru şi ale fotbalului mondial. Cel mai bun portar din istoria lui Real Madrid şi a Spaniei a venit în casa noastră de la nouă ani. Aici s-a format şi a apărat tricoul nostru timp de 25 ani, devenind pentru totdeauna unul dintre căpitanii cei mai emblematici. Iker Casillas şi-a câştigat dragostea madrilenilor şi este o referinţă a valorilor care reprezintă Real Madrid'', a fost mesajul transmis de clubul madrilen pe site-ul său oficial.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport