POSDRU: Comisia Europeană a virat marţi României 141,5 milioane de euro

(photos.com)
Liviu Şerbănescu
19.02.2013

Pentru Programul POSDRU, 141,5 milioane de euro au fost virate marţi României de Comisia Europeană, într-o primă tranşă provenită de la Bruxelles după deblocarea programului la începutul acestei luni, relevă Ministerul Fondurilor Europene.

"Reluarea plăţilor de către Comisia Europeană ne asigură resursele necesare pentru plata la zi a facturilor către beneficiari, pentru ca derularea programului să intre în normalitate”, a anunţat ministrul Fondurilor Europene, Eugen Teodorovici, într- un comunicat.

Prioritatea în perioada următoare o reprezintă deblocarea celor trei programe aflate încă presuspendare, adică Programul Operaţional Regional, Programul Operaţional Sectorial Transport şi Programul Operaţional Sectorial Creşterea Competitivităţii Economice, a mai precizat ministrul.

2.455 de contracte de finanţare în derulare

Ca urmare a deficienţelor identificate de partea comunitară pentru fondurile europene utilizate în perioada 2009 – 2011, Comisia Europeană a suspendat POSDRU în august 2012, mai relevă comunicatul Ministerului Fondurilor Europene.

Comisia a decis deblocarea programului la începutul lunii februarie 2013, în urma măsurilor implementate de Guvernul României.

Reprezentanţii UE au decis deblocarea POSDRU şi reluarea plăţilor către România, în urma misiunii de audit organizată în perioada 29 ianuarie-1 februarie, anunţa la data de 6 februarie Guvernul.

Ministerul Fondurilor Europene mai precizează că în domeniul POSDRU se aflau în derulare 2.455 de contracte de finanţare la sfârşitul lunii ianuarie 2013.

În acest exerciţiu financiar, suma alocată de UE pentru acest program operaţional este de 3,4 miliarde de euro.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor