Poveste inedită a britanicei Beatrix Potter se publică anul acesta (Video)

Cu ocazia aniversării a 150 de ani de la naşterea scriitoarei londoneze Hellen Beatrix Potter va fi publicată o carte inedită ”The Tale of Kitty In Boots”, pe care autoarea nu tipărit-o cât a fost în viaţă.
Scriitoarea británică Beatrix Potter
Scriitoarea británică Beatrix Potter (La Gran Epoca)

O poveste pentru copii scrisă în urmă cu un secol de scriitoarea Beatrix Potter a fost descoperită acum 2 ani şi va fi publicată în septembrie, a anunţat Editura Penguin Random House.

Manuscrisele poveştii ''The Tale of Kitty In Boots” (Povestea pisicii Kitty, încălţată cu cizme) au fost descoperite de Jo Hanks de la editura Penguin Random House în arhiva Potter de la Victoria and Albert Museum”.

Beatrix Potter şi-a caracterizat personajul principal ca fiind "o pisică Kitty neagră care se comportă bine, dar care duce mai degrabă o viaţă dublă şi iese la vânătoare cu o puşcă mică în nopţile cu lună, îmbrăcată ca Motanul încălţat".

Editura va publica cartea în format special, cartonată, îmbrăcată într-o textură aparte, special pentru această aniversare, şi cu o prezentare grafică deosebită. Preţul cărţii va fi de 12,99 lire sterline, conform Thebookseller.com. În carte, ilustraţia prezintă o pisică neagră cu ochi verzi, îmbrăcată într-o jachetă de vânătoare, încălţată cu cizme, cu o armă de vânătoare pe umăr şi ţinând într-o labă un trofeu - un fazan împuşcat.

Artistul Quentin Blake a realizat ilustraţia cărţii semnate de Potter, ce va fi publicată în toamnă, conform BBC.com.

Potter este foarte cunoscută în lumea întreagă pentru „The Tale of Peter Rabbit” (Povestea iepuraşului Peter), ce s-a vândut în peste 45 de milioane de exemplare şi a fost tradusă în 36 de limbi.

Generaţii de copii au crescut cu poveştile Hellenei Beatrix Potter, una dintre cele mai îndrăgite autoare de cărţi pentru cei mici. Amintim cele mai cunoscute poveşti care au încântat publicul nostru: „Povestea iepuraşului Peter”, „Croitorul din Gloucester” şi „Povestea veveriţei Nutkin”.

''The Tale of Kitty In Boots” nu este unica poveste publicată la mult timp dupa dispariţia scriitoarei. În 1971 a fost tipărită "The Sly Old Cat", care este inclusă în ediţia autorizată a operelor sale complete şi prezentată ca un exemplu încântător al vioiciunii şi spontaneităţii care au caracterizat lucrările de început ale scriitoarei.