PP-DD se autopropune la Guvernare

Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM
Dan Diaconescu la ministerul Economiei, în problema OLTCHIM (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
03.03.2014

În contextul negocierilor tensionate cu UDMR, USD primeşte o propunere de la partidul lui Dan Diaconescu, PP-DD, care se autopropune la guvernare, şi nici nu vine cu pretenţii mari, spre deosebire de UDMR.

Partidul Poporului a anunţat că este gata să susţină noul guvern alături de USD, fără să ceară mandate de miniştri în cabinetul Ponta 3.

"Alternativa noastră ar fi să sprijinim acest guvern. Noi nu vrem ministere, nu vrem portofolii, nu punem condiţii, poate doar 3 din punctele noastre pe care le-am susţinut de-a lungul vremii: pensii şi alocaţii mai mari, eliminarea taxei radio-tv şi eventuale discuţii asupra taxelor. Cred că o alternativă a unui guvern cu PP-DD e mult mai bună pentru ţară decât cea cu UDMR", a declarat pentru Realitatea TV deputatul PP-DD Luminiţa Adam.

PP-DD are un număr egal de parlamentari cu UDMR, respectiv 26, singua diferenţă fiind că numărul senatorilor UDMR este mai mare decât al celor de la PP-DD, respectiv 8 - 3.

Între timp au loc negocieri între USD şi UDMR al căror rezultat nu este încă oficial.

Deputatul PSD Bogdan Diaconu a scris pe contul său de Facebook:

„Cum am putea scăpa de UDMR. Doamne Ajută...

„Nu am comentat prea multe despre UDMR în ultimele zile pentru că ştiam că mai există o soluţie şi o aşteptam... Abia astăzi s-a făcut public faptul că PP-DD ar putea să înlocuiască foarte bine voturile UDMR-ului în Parlament în aşa fel încât să nu avem nici instabilitate politică, dar nici să nu le dăm satisfacţie politicienilor maghiari care îşi imaginează acum că o să li se închine lumea că au şi ei aproape 30 de parlamentari. Apropo, data viitoare poate mergem mai mulţi la vot ca UDMR să nu mai facă pragul şi să nu se mai dea buricul pământului... Nu ar exista mai mare satisfacţie politică şi personală decât să văd că UDMR nu mai intră la guvernare... Nu sunt mare fan PP-DD, dar măcar acest partid e făcut din români, nu din cetăţeni unguri care îşi iau ordinele de la Budapesta”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor