PPDD ia în calcul boicotarea dezbaterilor Bugetului

Palatul Parlamentului, Camerele reunite, Guvernul Ponta îşi asumă răspunderea pentru descentralizare
Palatul Parlamentului, Camerele reunite, Guvernul Ponta îşi asumă răspunderea pentru descentralizare (Epoch Times România)

După ce a fost adoptat printre insulte, sarcasme şi certuri de Comisiile din Parlament, Bugetul de stat pe anul 2014 va fi dezbătut marţi în plenul reunit al celor două Camere. Dezbaterile se anunţă furtunoase de pe acum.

Reprezentanţii partidelor politice (altele decât USL), critică vehement bugetul şi unii se pregătesc chiar să boicoteze lucrările din Parlament.

Pesurse.ro informează că parlamentarii grupului PPDD iau în calcul oportunitatea de a boicota dezbaterile generale asupra bugetului. Decizia nu este încă oficială, dar se discută despre ea.

Oficialii PPDD sunt conştienţi că absenţa lor e puţin relevantă din punct de vedere a majorităţii parlamentare, având în vedere cât de puţini reprezentanţi mai are partidul lui Diaconescu după ce grosul aleşilor a migrat spre formaţiunile din USL, însă partidul doreşte să tragă "un semnal de alarmă" asupra faptului că în Parlament nu se votează bugetul ţării, ci bugetul USL.

„Încă nu este o decizie oficială, dar asta se discută în grupul nostru. Cel mai probabil asta va fi atitudinea PPDD. Nu este acceptabil aşa ceva, ăsta nu este bugetul României, este bugetul USL. Noi am depus foarte multe amendamente, însă niciunul nu ne-a fost luat în considerare, ba mai mult ne-au fost respinse în bloc”, au precizat surse din PPDD pentru publicaţia antemenţionată.

Se pare că acţiunea PPDD va fi una solitară, PDL nefiind de acord cu acest demers.

„Nu cred că este o atitudine corectă. Trebuie să rămânem în sală să ne batem şi ar fi bine dacă şi colegii de la PPDD ne-ar fi alături, forţa ar creşte. Din păcate, PDL rămâne singur împotriva USL, şi asta e o critică la adresa celor de la PPDD, ei nici în comisia de buget nu au fost foarte activi şi nu ne-au susţinut. Ar trebui să stea pe baricade”, a declarat deputatul PDL Gheorghe Ialomiţianu, pentru pesurse.ro.

Preşedintele PDL, Vasile Blaga, le-a cerut în repetate rânduri "parlamentarilor responsabili" să nu voteze bugetul "fanariot şi parşiv" al USL, dar până la voturi mai sunt dezbaterile şi PDL are nevoie de aliaţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne