Preda: Juncker a afişat o aroganţă lipsită de busolă. Nu poţi pune semnul egalităţii între Moscova şi Bruxelles

Cristian Preda nu are prea multe cuvinte de laudă faţă de ultima declaraţie a preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker, vis-a-vis de relaţia dintre SUA, UE şi Bruxelles.
Cristian Preda
Cristian Preda (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Europarlamentarul Cristian Preda a criticat în termeni duri declaraţia preşedintelui Comisiei Europene, Jean Claude Junker, care a afirmat că Europa nu ar trebui să accepte ordine din partea Statelor Unite când vine vorba de relaţiile cu Rusia, care ar trebui tratată ca partener egal, în încercarea de a se stabili "o relaţie practică".

"Declaraţia lui Jean-Claude Juncker despre nevoia ca europenii să trateze Rusia ca egal e o greşeală la fel de mare ca şi cea din 2014, când şeful Comisiei a anunţat blocarea extinderii UE. Nu poţi pune semnul egalităţii între Moscova şi Bruxelles, câtă vreme Putin e agresor, iar europenii mizează totul pe diplomaţie.

În plus, a critica Statele Unite, în acest context, înseamnă a afişa o aroganţă lipsită de busolă. Cu cine ne putem alia, dacă nu cu americanii, în toate dosarele care privesc Orientul Mijlociu sau Balcanii de Vest, migraţia sau apărarea în faţa teroriştilor?", a declarat Cristian Preda.

Reamintim că preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat, joi, în cursul unei vizite la Passau, în sudul Germaniei, că Europa nu ar trebui să accepte ordine din partea Statelor Unite când vine vorba de relaţiile blocului european cu Rusia.

Juncker a mai opinat că Rusia trebuie tratată ca egal iar UE trebuie să facă eforturi pentru o relaţie practică cu Kremlinul.

"Ştiu din conversaţiile mele cu Putin că el (nu acceptă) fraze ca cele de atunci când Barack Obama a spus că Rusia este o putere regională. Ce înseamnă acest lucru? Nu poţi să vorbeşti despre Rusia aşa. (...) Trebuie să facem eforturi către o relaţie practică cu Rusia. Nu este sexi, dar aşa trebuie să facem, nu putem continua aşa" , a mai susţinut Junker.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne