Preda: Leancă virează la stânga? Dacă face asta, e pierdut!

Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda.
Congresul PPE de la Bucureşti.În imagine Cristian Preda. (Epoch Times România)

Europarlamentarul Cristian Preda şi-a exprimat sâmbătă, pe blogul personal, îngrijorarea faţă de „declaraţia neinspirată” a premierului Republicii Moldova în care i-a întors spatele lui Traian Băsescu şi a arătat o simpatie pentru premierul Victor Ponta.

„Într-o declaraţie neinspirată, premierul Iurie Leancă îşi exprimă simpatia faţă de dottore şi rezervele faţă de poziţia unionistă exprimată de Traian Băsescu.

Preşedintele Traian Băsescu a declarat recent că următorul proiect important pentru România, după intrarea în NATO şi Uniunea Europeană, ar fi unirea cu Republica Moldova: "Următorul proiect de ţară pentru România, pe care cred că de acum îl putem spune public este: vrem să ne întregim ţara".

Iurie Leancă a declarat că „declaraţia domnului Băsescu nu ne ajută, ci ne creează doar probleme cruciale. Salut declaraţia premierului Ponta. Nu aş vrea să fac divizări, separări. Noi avem nevoie de altceva. Avem nevoie de o ţară vecină - România. Să aibă o voce credibilă în cadrul Uniunii Europene, să poată să ne ajute în realizarea acestui obiectiv, acestui parcurs european. Parcursul european nu înseamnă pierderea suveranităţii, sub nicio formă a statului Republica Moldova, ci doar faptul că urmează să fim un stat funcţional. Urmează să ancorăm Republica Moldova într-un spaţiu al prosperităţii, al stabilităţii, cu un sistem funcţional, fără frontiere, cu reglementări comune. Acesta este scopul cel mai important al Guvernului de la Chişinău”.

„Oare premierul de la Chişinău a uitat că sprijinul pentru mica republică de dincolo de Prut în parcursul său european a venit de la PPE? Oare Leancă nu e conştient că dacă-l lăsăm pe mâna socialiştilor va avea soarta lui Ianukovici? Ca membru PPE, voi urmări cu mare atenţie gesturile făcute de Leancă”, a precizat Cristian Preda.

Cum s-a putut gândi, fie şi pentru o clipă, că se va putea baza pe ajutorul unui premier cunoscut în Europa exclusiv pentru furt intelectual? Un viraj la stânga al lui Leancă îi va ajuta doar pe comuniştii lui Voronin, fiindcă numai ei au rezerve faţă de atitudinea Bucureştiului din ultimii ani. Iar la Chişinău, ca şi la Paris sau la Roma, alegătorii vor prefera originalul, nu copia, a avertizat europarlamentarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne