Predoiu: Există o legătură directă între vara lui 2012 şi ce se întâmplă acum în Parlament

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Prim-vicepreşedintele PDL, Cătălin Predoiu, a declarat, joi seară, în cadrul unei emisiuni de pe B1 TV, că adoptarea de către Parlament a declaraţiei privind demisia preşedintelui Traian Băsescu, în contextul scandalului de trafic de influenţă în care este implicat fratele său, a fost „o greşeală politică inadmisibilă”.

Declaraţia privind demisia preşedintelui Traian Băsescu la care face referire liderul PDL, a fost adoptată, miercuri, de Parlament, cu 344 voturi „pentru”, niciun vot „împotrivă” şi 17 abţineri, în condiţiile în care parlamentarii PDL şi PMP au absentat. Declaraţia, iniţiativă a fostului liberal Călin Popescu Tăriceanu la care practic a subscris şi PNL-ul, susţinea că Traian Băsescu nu mai este îndreptăţit să asigure prestigiul, independenţa si legitimitatea funcţiei prezidenţiale şi cerea acestuia să-şi dea demisia.

„Ce s-a întâmplat în Parlament a fost o judecare de probe, o asumare de vinovăţii, o imputare de fapt de vinovăţii, a fost inculparea. Lipsa PDL de la vot este un mesaj implicit că justiţia nu se face în Parlament. Acolo a fost o imputare de vinovăţii, o inculpare de probe. Ce s-a întâmplat acolo nu avea nicio legătură cu clădirea Parlamentului. Poziţia PNL în privinţa declaraţiei din Parlament este o greşeală”, a precizat Cătălin Predoiu.

Prim-vicepreşedintele PDL susţine că există o „legătură” directă între ce s-a întâmplat în 2012 şi ce se întâmplă acum.

„Există un punct comun şi acela este justiţia. Diferenţa este că până acum s-a încercat acapararea justiţiei prin numiri, prin presiuni, prin atacuri, prin declaraţii politice ale domnului Ponta vă aduceţi aminte dânsul spunea că trebuie să luăm controlul DNA, domnul Voiculescu spunea că până nu au justiţia nu au toată puterea, acum s-a schimbat tactica, se încearcă denigrarea justiţiei. Deci există clar o legătură între cele două momente şi e bine să vedem întreaga poză”, a afirmat Cătălin Predoiu.

Liderul PDL remarcă un alt aspect grav al noului demers anti-Băsescu, respectiv decizia luată de premierul Victor Ponta şi de preşedintele senatului Călin Popescu Tăriceanu de a trimite declaraţia respectivă către cancelariile occidentale.

„În plus, s-a mai întâmplat un lucru grav, s-a trimis acea declaraţie către cancelariile occidentale, ceea ce este inadmisibil. E inacceptabil să externalizezi un conflict politic intern, şi pe baza unei minciuni. Ce au făcut Ponta şi Tăriceanu este un act clar de subminare a prestigiului României în străinătate. Aici nu ne jucăm de-a interesele personale”, a mai spus Predoiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne