Predoiu, mişcare surpriză: Liderii PNL să-şi declare afacerile pe care le au cu PSD

Aflat în plină campanie pentru a ocupa şefia PNL, Cătălin Predoiu le-a solicitat colegilor liderilor liberali să-şi declare afacerile pe care le au cu PSD.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Prezent duminică la Consiliul de coordonare judeţean al PNL Cluj, prim-vicepreşedintele partidului Cătălin Predoiu le-a cerut liderilor liberali nici mai mult nici mai puţin decât să-şi declare cu toţii afacerile pe care le au cu social-democraţii, poate aşa se va descoperi şi de ce atât de puţin dintre ei fac opoziţie reală la PSD.

"Duplicitatea internă este văzută şi din exterior, ni se reproşează inconsecvenţa mesajului. Ba suntem de dreapta, ba de centru, ba de stânga. Mai trebuie ceva făcut în viitor, avem nevoie de mai mult deranj la adresa PSD, pentru că oamenii din afara partidului încă ne suspectează că avem o oarecare edulcoraţie faţă de ei. Eu aş cere să ne declarăm toţi liderii afacerile cu PSD, care sunt şi care au. Ar fi interesant. Este normal să vedem de ce contra PSD se ridică atât de puţini lideri. Sunt lideri ai partidului care au uitat de PSD şi nu mă refer doar la centru. Este normal să ne câştigăm încrederea arătând cetăţenilor că nu avem niciun fel de conflict de interes în materie de PSD. Atunci oamenii vor înţelege că putem să ne luptăm cu ei şi că îşi pot încredinţa destinele politice PNL", a declarat Predoiu, citat de Agerpres.

Prim-vicepreşedintele PNL - aspirant la şefia partdului - consideră că formaţiunea libeară ar trebui să se "decooperativizeze".

"Vreau să ne uităm în faţă şi să vedem ce-i de făcut. Părerea mea e că unul dintre principalele lucruri care trebuie făcute în PNL este decooperativizarea. Cred că vremea cooperativelor, de oriunde ar veni, a încetat, s-a încheiat. E vremea oamenilor liberi. Forţă şi expertiză există în PNL, trebuie doar să ne scuturăm de metehne. Şi acesta e în primul rând rolul dumneavoastră, care trebuie să cereţi mai mult de la liderii dumneavoastră, să cereţi să pună în acord faptele cu vorbele şi să vorbească acelaşi lucru în locuri diferite", a precizat Predoiu.