Predoiu: Olguţa – drăguţa pare a socoti gospodăria standard după modelul unui lider PSD

Liberalul Cătălin Predoiu nu s-a arătat deloc încântat de intenţia Guvernului Grindeanu de a introduce un impozit pe gospodării.
Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Români, dormiţi liniştiţi! Ministrul Muncii, Lia Olguţa Vasilescu, lucrează şi taxează - gospodăriile, a tras un semnal de alarmă miercuri, pe pagina sa de Facebook, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu.

"Cadou de Sărbătorile Paştelui! Din partea PSD. Interesantă este însă lista de deduceri: cheltuieli cu consultanţa fiscală, abonamente la fitness şi la sălile de dans, abonamente la clinici şi grădiniţe private. Adică, Olguţa – drăguţa pare a socoti gospodăria standard după modelul de gospodărie standard a unui lider PSD.

Aceasta înseamnă că familiile cu venituri mici nu vor avea ce deconta şi vor plăti impozit de 10% dintr-o bază impozabilă mai mare decât cei care îşi permit servicii de lux. Un lucru e cert, vom avea cu toţii nevoie de consultanţi fiscali, care să facă socoteala birurilor puse de PSD", a declarat Predoiu.

Guvernul pregăteşte un proiect de modificare a Codului fiscal, care include printre altele introducerea de la 1 ianuarie 2018 a unei cote unice de impozit pe venit de 10%, acordarea unor deduceri fiscale şi introducerea noţiunii de gospodărie recunoscută fiscal.