Turcan: La fostele alegeri parlamentare, PNL a fost praf

Lipsa cruntă de dialog, ruptura între centru şi bază, dublul limbaj şi dublele standarde au făcut ca la ultimele alegeri PNL să fie praf, a explicat Turcan.
Raluca Turcan
Raluca Turcan (Florin Chirila/Epoch Times)

La fostele alegeri parlamentare, Partidul Naţional Liberal a fost praf, mai avea puţin şi rămânea "cu praful de pe tobă", a declarat marţi, la Ploieşti, liderul interimar al formaţiunii, Raluca Turcan. Potrivit liberalei, în această situaţie s-a ajuns "dintr-o lipsă cruntă de dialog" şi "dintr-o lipsă de respect în echipa Partidului Naţional Liberal, dintr-o ruptură înfiorătoare între centru şi bază", relatează hotnews.

"La fostele alegeri parlamentare Partidul Naţional Liberal a fost praf, mai aveam puţin şi rămâneam cu praful de pe tobă. Am ajuns acolo dintr-o lipsă cruntă de dialog între noi, dintr-o lipsă de respect în echipa Partidului Naţional Liberal, dintr-o ruptură înfiorătoare între centru şi bază, adică dumneavoastră, cei chemaţi să munciţi în campanii, dintr-o ruptură de realitate între ceea ce aşteaptă oamenii de la noi şi înainte de campanie, şi în perioada campaniei, şi ceea ce au făcut unii colegi atât timp când au fost la decizia PNL. (...) Soluţia este la dumneavoastră. Avem mai multe variante. Una să ne uităm cum unii liberali pur sânge clamează soluţiile de viitor pentru PNL, însă în anumite momente nu au ezitat nicio secundă să pactizeze cu PSD-ul, şi să-l pună pe tavă, şi multe rezultate slabe au fost şi rezultatul blaturilor dintre PNL şi PSD", a declarat preşedintele interimar al PNL, Raluca Turcan, marţi seara, la Ploieşti.

Turcan le-a mai amintit colegilor săi că electoratul căruia se adresează este diferit faţă de cel vizat de PSD şi că oameni nu vor veni aproape de PNL atâta timp cât liberalii vor avea "duble unităţi de măsură, dublu limbaj" şi o să spună ce vrea să audă strada în timp ce fac ce cred ei că le e mai confortabil.

"Oamenii vor veni alături de PNL atunci când noi credem în noi, atunci când noi credem în ceea ce spunem şi-i mai convingem apoi şi pe ei să creadă în ce vrem noi să facem pentru ţară", li s-a adresat Turcan celor peste 500 de participanţi la conferinţa judeţeană a PNL Prahova.

La rândul său, prim-vicepreşedintele Cătălin Predoiu a criticat faptul că în unele organizaţii ale partidului membrii PNL nu se înţeleg între ei, arătând că lipsa de încredere a liberalilor în ei înşişi este o ameninţare pentru partid. PNL riscă să treacă în continuare prin crize din cauza lipsei de încredere, a mai adăugat Predoiu.

"De ce şi de ne-ce, putem vorbi până mâine, dar în general toate cauzele se cunosc. Problema e că unele dintre ele persistă şi pentru viitor şi ameninţă ca Partidul Naţional Liberal să treacă în continuare prin crize. Încă nu sunt înlăturate aceste cauze şi prima pe care eu o văd este lipsa de încredere. Noi nu mai avem încredere în noi, dacă noi nu avem încredere că putem fi din nou partidul câştigător, n-or să aibă încredere nici cei de pe stradă. Dacă noi nu mai avem încredere că suntem gata să recunoaştem valoarea şi să o promovăm şi nu să-i dăm un picior undeva şi să o băgăm sub masă, nu vom ajunge nicăieri", a susţinut liberalul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne