Şefa PNL: Legea salarizării, o tentativă heirupistă de bifare a unei promisiuni fără acoperire

Prin măsurile sale populiste, Guvernul Grindeanu condamnă întreaga ţară la subdezvoltare pentru următorii 10 ani, a acuzat şefa PNL Raluca Turcan.
Raluca Turcan(Presedinte PNL),
Raluca Turcan(Presedinte PNL), (Florin Chirila/Epoch Times)

PNL solicită Guvernului, prin ministerul Finanţelor, să prezinte proiecţia economică care stă la baza Legii salarizării unitare, a transmis luni, prin intermediul presei, preşedintele interimar al liberalilor, Raluca Turcan, motivând că toate semnalele sunt că acest act normativ nu se bazează pe variabile economice realiste, ci este doar tentativa heirupistă de bifare a unei promisiuni fără acoperire.

Liberalii cer Ministerului de Finanţe să arate, pentru anul în curs şi pentru fiecare an care urmează până la implementarea legii, următoarele elemente fundamentale:

• Creşterea economică prognozată şi creşterea PIB (revizuită);

• Nivelul colectării veniturilor la bugetul de stat, prin raportare la PIB;

• Nivelul deficitului bugetar avut în vedere;

• Numărul de posturi de bugetari, dacă acesta va creşte, va scădea, sau va fi blocat.

"Performanţa Guvernul în primele 3 luni a dat cu MINUS. Nivelul colectării veniturilor la bugetul de stat este cu mult sub ceea ce trebuie îndeplinit de către Guvern (- 4,5 miliarde de lei). Anul acesta colectarea va fi sub 30%, în timp ce media europeană este peste 44% din PIB", a precizat Raluca Turcan.

Şefa PNL susţine că nu ne putem aştepta la un miracol în lunile următoare.

"Foarte probabil Guvernul va limita până la zero investiţiile pentru a nu depăşi deficitul bugetar de 3% prin cheltuieli sociale deja angajate. Costul acestei abordări falimentare şi iresponsabile este subdezvoltarea întregii ţări pentru următorii 10 ani", a apreciat Raluca Turcan.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne