Predoiu, replică pentru Năstase: „Premierii corupţi trebuie pedepsiţi!”

Catalin Predoiu
Catalin Predoiu (Epoch Times România)

După ce fostul premier Adrian Năstase, aflat în închisoare pentru fapte de corupţie, l-a acuzat că ar fi plagiat un slogan al Frontului Democrat al Salvării Naţionale (FDSN), prezidenţiabilul PDL Cătălin Predoiu i-a dat o replică „usturătoare” fostului lider PSD .

„Am spus adesea că vreau „schimbarea la faţă în bine a României”. Adrian Năstase mă acuză de plagiat (sic!) pe motiv că în 1992 FDSN spunea că „schimbă la faţă România”. Las la o parte că juridic e o aberaţie, las la o parte că am văzut cum au schimbat ei România (probabil de aceea nu au spus şi cum anume urmau să o schimbe), dar îi spun atât lui Năstase: nu-l voi acuza de plagiat dacă îmi va repeta vorbele: „Justiţia să fie independentă, premierii corupţi trebuie pedepsiţi!” ori de câte ori va scrie pe blog”, a scris pe contul său de Facebook Cătălin Predoiu.

Fostul mentor al premierul Victor Ponta, despre care ştim că a fost acuzat în repetate rânduri de plagiat, l-a acuzat pe Predoiu că a furat sloganul FDSN - „Schimbarea în bine a României”.

"În mai multe discursuri, Cătălin Predoiu, fost independent, fost liberal, actual membru al Marelui PNL, candidat al PDL pentru prezidenţiale, a pus proiectul său pentru Cotroceni sub sloganul „Schimbarea în bine a României”. Fără a face prea multe comentarii, i-aş atrage atenţia că plagiază un slogan al FDSN. Pentru bibliografie, menţionez documentul adoptat la Conferinţa Naţională a FDSN din 9-10 iulie 1993, intitulat „Cum să realizăm schimbarea în bine”. (vezi Adrian Năstase, Ideea politică a schimbării. Discursuri politice, Bucureşti, 1996, p.25-57)", scrie Năstase, de la Jilava, pe blogul său.