Premieră în justiţie: control judiciar pe cauţiune pentru senatorul PSD Marius Isăilă

Sigla DNA
Sigla DNA (Epoch Times România)

Libertatea îl va costa pe senatorul PSD Marius Isăilă 500.000 de lei. După ce Senatul a dat aviz negativ cererii DNA de arestarea preventivă a social democratului, procurorii DNA au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale şi luarea măsurii controlului judiciar pe cauţiune, valoarea acesteia fiind stabilită la 500.000 de lei.

Senatorul PSD Marius Isăilă, acuzat de trafic de influenţă, ambele în formă continuată (2 acte materiale) şi o infracţiune de instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată va fi obligat să depună o cauţiune în valoare de 500.000 lei, care va fi consemnată pe numele lui la dispoziţia DNA, sau prin constituirea unei garanţii reale, mobiliare ori imobiliare, în limita aceleiaşi sumei de 500.000 lei, în favoarea DNA, se arată într-un comunicat remis presei.

De asemenea, DNA a instituit sechestru asupra conturilor lui Isăilă şi asupra unor bunuri mobile şi imobile ale acestuia până la concurenţa sumei de 220.000 euro - cuantumul mitei pe care ar fi luat-o Isăilă . DNA a dispus sechestru asupra unui apartament de 3 camere, situat în Bucureşti, a 2 construcţii şi teren amplasate în jud. Bacău, asupra unei garsoniere a senatorului situată în Bucureşti şi asupra un teren în suprafaţă de 1014 mp, amplasat în Corbeanca, jud. Ilfov.

Pe timpul cât se va afla sub control judiciar, senatorul PSD va fi obligat să se prezinte la organul de urmărire penală ori de câte ori este chemat, să informeze de îndată organul judiciar cu privire la schimbarea locuinţei, să se prezinte la organul de poliţie desemnat pentru supravegherea sa, conform programului de supraveghere întocmit de organul de poliţie, sau ori de câte ori este chemat, să nu părăsească teritoriul României decât cu încuviinţarea prealabilă a procurorului, să nu se apropie de ceilalţi participanţi la comiterea infracţiunii şi martori şi să nu comunice cu aceştia, direct sau indirect, pe nicio cale, să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme.

În caz de încălcare cu rea-credinţă a obligaţiilor care îi revin, măsura controlului judiciar se poate înlocui cu măsura arestului la domiciliu sau măsura arestării preventive.

Reamintim că membrii Senatului au respins, luni, cererea Parchetului privind încuviinţarea arestării preventive a senatorului PSD Marius Isăilă, cu 104 voturi "împotrivă" şi 15 voturi "pentru". Votul a fost secret cu bile.

Anterior votării, senatorii l-au audiat pe colegul lor, acuzat de DNA de multiple infracţiuni:

"De votul dumneavoastră depinde nu numai evoluţia mea profesională, socială, ci şi posibilitatea de a sta alături de copiii mei şi de a-i creşte aşa cum am fost învăţat de familia mea, de către cei faţă de care îmi este ruşine, acum, că mă aflu în faţa dumneavoastră, adică de către părinţii mei, care m-au educat frumos", a declarat senatorul PSD, după ce, în prealabil, i-a mulţumit mamei sale "care e pe moarte", că l-a crescut frumos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne