Premierul Tudose, acuzat de trei plagiate

Din cele cinci volume menţionate în CV-ul premierului Mihai Tudose, listă ce include şi teza de doctorat publicată, trei prezintă indicii clare de plagiat. Şi, ca un detaliu semnificativ, toate au o legătură cu Academia Naţională de Informaţii a SRI, scrie jurnalista Melania Cincea în Revista 22.
Premierul român Mihai Tudose
Premierul român Mihai Tudose (Getty Images)

De numele premierului Mihai Tudose se leagă, până în acest moment, trei acuzaţii de plagiat. Una, privind teza de doctorat, iar celelalte două, volume scrise fie ca autor, fie în co­autorat. Deci, asupra a mai mult de jumătate din ope­ra lui Mihai Tudose planează acuzaţii de plagiat.

Din cele cinci volume menţionate în CV-ul său – listă ce include şi teza de doctorat publicată – trei sunt cu probleme. Adică, plagiatul nu este un accident în cazul d-lui Tudose.

În plus, un detaliu semnificativ, toate, iată, au legătură cu Academia Naţională de Informaţii a SRI, care i-a publicat cărţi şi l-a făcut doctor, lector, iar mai apoi con­ferenţiar. Iar acum îi oferă protecţie, refuzând să dea un verdict oficial în cazul tezei sale de doctorat şi informaţii dintr-un dosar de concurs, care ar trebui să fie publice.

Pentru a citi integral articolul intraţi aici.