Premiile Oscar 2017: Cele mai bune filme

Aflată anul acesta la cea de-a 89-a ediţie, ceremonia de decernare a premiilor Oscar a Academiei Americane de Film este aşteptată cu nerăbdare de milioane de cinefili dar şi de publicul larg, duminică, 26 februarie.
Statuete Oscar
Statuete Oscar (Getty Images)

Grandioasa ceremonie va fi transmisă în direct de la Dolby Theatre din Hollywood, California de canalul american de televiziune ABC, dar şi în numeroase alte ţări din lume, printre care şi România.

Premiile Academiei Americane de Film vor recompensa anul acesta, excelenţa în cinematografia anului 2016, în cadrul a 24 de categorii, la care se adaugă premiile onorifice, cele pentru realizări deosebite şi alte distincţii.

Gazda ediţiei din acest an va fi prezentatorul de televiziune Jimmy Kimmel căruia i se vor alătura Leonardo DiCaprio, Brie Larson, Mark Rylance şi Alicia Vikander. Pe lângă actorii celebri care vor urca pe scenă, publicul va avea ocazia să revadă şi pe muzicienii Justin Timberlake, John Legend, Sting şi Lin-Manuel Miranda, care vor interpreta piese muzicale nominalizate la ediţia din acest an a Oscarurilor.

Nominalizările pentru cea de-a 89-a ediţie a Premiilor Oscar au fost anunţate la 24 ianuarie 2017, de către preşedinta Academiei Americane de Film (Academy of Motion Picture Arts and Sciences), Cheryl Boone Isaacs. Anul acesta, în premieră, nominalizările au fost anunţate printr-o prezentare streaming video, difuzată pe site-ul Oscar dar şi pe alte platforme.

Nominalizările pentru Cel mai bun film în acest an sunt: