Mesaj puternic pe covorul roşu: „Cinematograful românesc rezistă”

Inspirat de postarea actorului Levente Molnar, regizorul Tudor Giurgiu a transmis, duminică seară, live pe Facebook momentul în care reprezentanţi ai cinematografiei româneşti protestează pe covorul roşu la Festivalul de la Berlin.
Levente Molnar pe covorul roşu
Levente Molnar pe covorul roşu (Facebook, Levente Molnar)

Protestul care se desfăşoară de două săptămâni în România are ecouri şi pe covorul roşu. După ce actorul Levente Molnar a postat o imagine a sa, la Premiile bafta, purtând o inscripţie cu mesajul #rezist, mai mulţi cineaşti români au protestat la Berlin, la Festivalul Internaţional de Film, 2017.

Regizori, actori şi producători români, printre care Tudor Giurgiu, Oana Giurgiu, Ada Solomon, Anca Damian, Daniel Mitulescu şi Crina Semciuc au protestat, duminică, pe covorul roşu de la Festivalul de Film de la Berlin, cu mesajul "Romanian Cinema #resist".

Ei au defilat cu două pancarte mari, inscripţionate cu mesajul "ROMANIAN CINEMA #rezist", având chiar susţinerea organizatorilor şi fiind aplaudaţi în final de asistenţă, sub flashurile camerelor foto ale fotoreporterilor acreditaţi la festival.

"Romanian cinema is protesting on the Red Carpet at the Berlinale #rezist #berlinale #protest", a scris în mesajul alăturat clipului pe Facebook Tudor Giurgiu.Giurgiu a publicat un video cu momentul protestului, care a fost vizualizat de peste 100.000 de internauţi.

Protestul a fost transmis live şi pe site-ul oficial al festivalului.

Este de menţionat faptul că un protest similar a fost şi la gala BAFTA, unde actorul Levente Molnar, protagonist în lungmetrajul "Fiul lui Saul", câştigător duminică seară la categoria "cel mai bun film străin" la gala premiilor de film britanice, a afişat la sosirea pe covorul roşu mesajul #rezist.

Cea de-a 67-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film de la Berlin are loc în perioada 9 - 19 februarie 2017.

Lungmetrajul ”Ana, mon amour”, de Călin Peter Netzer, a fost selectat în competiţia oficială a acestei ediţii a Berlinalei.

Tudor Aaron Istodor este unul dintre cei zece tineri actori europeni selectaţi în programul Shooting Stars, organizat între 10 şi 13 februarie, de European Film Promotion (EFP), şi ajuns la cea de-a 20-a ediţie, în cadrul Festivalului de la Berlin.

România va fi reprezentată la Berlin şi de şapte cineaşti - regizoarea Ilinca Călugăreanu, actorul Alexandru Potocean, regizoarea Ioana Mischie, producătoarea Andra Popescu, operatoarea Carmen Tofeni, distribuitorul de film Matei Truţă şi scenarista Monica Stan - în secţiunea Berlinale Talents, de proiectul ”The Deer”, de Bogdan George Apetri, selectat să participe la Co-production Market, şi de şase filme autohtone, care vor fi proiectate la standul ţării noastre din cadrul evenimentului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură