Presa de la Moscova salută alegerea Crimeii de a se alătura Rusiei

(photos.com)

Presa rusă au salutat luni alegerea locuitorilor din Crimeea de a se separa de Ucraina şi de a se alătura Rusiei, la o zi de la referendumul ce s-a desfăşurat în peninsula din sudul Ucrainei, relatează AFP.

'Glorie Crimeii', a titrat cotidianul Kommersant. 'Crimeea revine în Rusia!', scrie entuziast, pe prima pagină, ziarul popular pro-Kremlin Komsomolskaia Pravda. 'Suntem fericiţi', scrie, la rândul său, cotidianul pro-guvernamental Izvestia, vorbind despre o 'reuniune a inimilor'. 'Crimeea divorţează de Ucraina', menţionează de asemenea cotidianul Moskovski Komsomoleţ.

Cotidianul oficial Rossiiskaia Gazeta a apreciat că referendumul a dat 'răspunsuri fără echivoc'. 'Ieri, Crimeea a ales, vrea să facă parte din Rusia', menţionează publicaţia citată.

La rândul său, cotidianul Novîe Izvestia a avertizat totuşi că 'entuziasmul în Crimeea se poate transforma într-o grea mahmureală'. 'Nu am mai văzut aşa ceva de pe timpul URSS', a subliniat pe prima pagină cotidianul economic Vedomosti.

'Referendumul privind statutul Crimeii s-a desfăşurat cu mult entuziasm. Nici ritmul frenetic al organizării, nici propaganda din ziua votului, nici boicotarea decretată de tătarii din Crimeea, nici refuzul autorităţilor ucrainene de a recunoaşte rezultatul referendumului nu au fost un obstacol', a menţionat el. 'Crimeea este o pară coaptă care ne-a căzut singură în mâini', menţionează de asemenea site-ul de informaţii Gazeta.ru.

O voce discordantă rară, ziarul de opoziţie Novaia Gazeta a publicat pe prima pagină o fotografie a manifestaţiei ce a avut loc sâmbătă la Moscova, unde aproximativ 50.000 de persoane au manifestat împotriva 'anexării' peninsulei ucrainene Crimeea şi împotriva politicii preşedintelui rus Vladimir Putin.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe