Presiuni la Poarta Albă. Deţinuţi mituiţi cu promisiuni de eliberare imediată

La Penitenciarul Poarta Albă au început presiunile pentru muşamalizarea plângerilor deţinuţilor ce au cerut ministrului Justiţiei să-şi trimită Corpul de Control la închisoare.
(Captură Foto)

Un deţinut care i-a cerut ministrului Justiţiei Raluca Prună să trimită Corpul de Control pentru a verifica condiţiile şi abuzurile din penitenciar, este supus acum la presiuni, relatează Realitatea.net.

Potrivit soţiei acestuia, care a transmis un mesaj postului TV menţionat, atât Iulian Florin cât şi colegii săi de protest de la Poarta Albă, care i-au solicitat Ralucăi Prună să trimită Corpul de Control la Penitenciar pentru a verifica condiţiile de viaţa din interiorul închisorii, sunt în pericol, fiind supuşi unor mari presiuni.

"A început calvarul împotriva celui care a îndrăznit să spună adevărul, deţinutul Iulian Florin şi împotriva deţinuţilor care sunt solidari cu el! Acesta este un strigăt de ajutor din partea soţului meu şi al colegilor lui din Penitenciarul Poarta Albă - secţia exterioară Valul lui Traian", scrie Cristina Drăgan.

În mesajul transmis postului TV, Crina Drăgan relatează că în ziua de 5 iulie 2016, în jurul orelor 16, "Mate Mihai şi Bănuţă Petrică de la Penitenciarul Poarta Albă au aşteptat brigăzile de deţinuţi care veneau de la muncă la secţia exterioară Valul lui Traian şi au întocmit un tabel cu deţinuţii care mai au 1-2 luni până la termenul de eliberare condiţionată" , punându-i să declare că nu este adevărat ce a declarat Iulian Florin despre condiţiile de viaţă din interiorul penitenciarului.

"Cei care vor declara împotriva lui Iulian Florin şi vor semna vor primi recomandarea de eliberare condiţionată şi vor fi puşi în libertate imediat. Puţini au fost cei care nu au semnat! Acest "demers" al domnilor Mate şi Bănuţă se poate verifica pe camerele video din interiorul penitenciarului", spune Cristina Drăgan.

Presiunile au început asupra tuturor deţinuţilor care nu declară că Iulian Florin minte, se mai spune în scrisoare. "Va rugăm să continuaţi lupta şi să nu permiteţi ca aceşti "domni din conducere" să iasă din nou basma curată în faţa organelor de justiţie , iar persoanele aflate în detenţie să fie supuse torturilor psihice ale răzbunării!", mai spune strigătul de ajutor primit pe adresa redacţiei.

Reamintim că în ultima perioadă închisorile au intrat în centrul atenţiei opiniei publice după ce mai mulţi deţinuţi au reclamat abuzuri în penitenciare şi au trimis scrisori deschise, în acest sens, ministrului Justiţiei.