”Prietenii Poporului Sirian” se reunesc la Istanbul, România este reprezentată de Ministrul Diaconescu

Ministrul Afacerilor Externe, Cristian Diaconescu. (gov.ro)
Epoch Times România
01.04.2012

Peste 70 de miniştri de externe se reunesc la Istanbul pentru a discuta problema siriană, delegaţia României fiind condusă de Ministrul Diaconescu.

Participanţii vor încerca să găsească o soluţie pentru a face presiuni asupra regimului sirian privind încetarea focului şi pentru a susţine opoziţia.

Înainte de începerea conferinţei, liderii opoziţiei siriene au precizat că preşedintele Bashar Al-Assad a acceptat planul de pace propus de ONU şi de Liga Arabă doar pentru a câştiga timp.

În pofida promisiunilor lui Al-Assad de a înceta focul, violenţele au continuat. Potrivit activiştilor opoziţiei, cel puţin 25 de persoane au murit sâmbătă, în timp ce forţele guvernamentale au continuat să bombardeze oraşul Homs şi alte localităţi.

Se aşteaptă ca miniştrii de externe reuniţi la Istanbul, inclusiv secretarul american de stat, Hillary Clinton, să îşi intensifice presiunile asupra preşedintelui sirian pentru ca acesta să accepte planul de pace propus de ONU. Declaraţia lui Al-Assad privind acceptarea planului de pace a fost primită cu scepticism de guvernele arabe şi occidentale.

Potrivit BBC, miniştrii vor pleda pentru creşterea ajutoarelor financiare, atât pentru a ajuta victimele conflictului, cât şi pentru întărirea principalului grup de opoziţie, Consiliul Naţional Sirian.

La conferinţă au fost invitate 150 de state şi organizaţii internaţionale, doar jumătate confirmând prezenţa. Susţinătoare ale regimului de la Damasc, Rusia şi China şi Rusia au refuzat să participe. Delegaţia României este condusă de ministrul de externe, Cristian Diaconescu.

România a participat şi la prima conferinţă „Prietenii Poporului Sirian” care a avut loc la 24 februarie, la Tunis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor