Primăriile Capitalei au cheltuit sute de milioane de euro pe panseluţe, bănci sau ghivece

Primăriile din Capitală au cheltuit, în patru ani, nu mai puţin de 360 de milioane de euro pe panseluţe, bănci sau ghivece, fără ca suprafaţa de spaţiu verde să crească cu niciun metru pătrat.
Parcul Cişmigiu
Parcul Cişmigiu (Facebook)

Aproximativ 1,6 miliarde de lei au "plantat" primarii bucureşteni în perioada 2011-2014. Culmea este că suprafaţa spaţiilor verzi nu a crescut nici măcar cu un metru pătrat. Cei mai mulţi bani i-a cheltuit Robert Negoiţă, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, iar cel mai puţin, fostul edil al sectorului 5, Marian Vanghelie, relatează România Curată.

Activitatea de amenajare și întreţinere spații verzi a fost o acţiune prioritară în construcţia bugetelor Sectoarelor Municipiului Bucureşti, aşa cum rezultă din structura cheltuielilor entităţilor auditate, în perioada 2011-2014, acestea având o pondere medie de aproximativ 40% din totalul plăților realizate.

Un simplu calcul arată că edilii au cheltuit 360 de milioane de euro pe spaţii verzi: panseluţe, iarbă şi mobilier stradal, fără ca măcar să crească suprafaţa lor, deşi suntem pe ultimul loc în topul privind spaţiu verde pe cap de locuitor.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne