Primăriile Capitalei au cheltuit sute de milioane de euro pe panseluţe, bănci sau ghivece

Primăriile din Capitală au cheltuit, în patru ani, nu mai puţin de 360 de milioane de euro pe panseluţe, bănci sau ghivece, fără ca suprafaţa de spaţiu verde să crească cu niciun metru pătrat.
Parcul Cişmigiu
Parcul Cişmigiu (Facebook)

Aproximativ 1,6 miliarde de lei au "plantat" primarii bucureşteni în perioada 2011-2014. Culmea este că suprafaţa spaţiilor verzi nu a crescut nici măcar cu un metru pătrat. Cei mai mulţi bani i-a cheltuit Robert Negoiţă, potrivit unui raport al Curţii de Conturi, iar cel mai puţin, fostul edil al sectorului 5, Marian Vanghelie, relatează România Curată.

Activitatea de amenajare și întreţinere spații verzi a fost o acţiune prioritară în construcţia bugetelor Sectoarelor Municipiului Bucureşti, aşa cum rezultă din structura cheltuielilor entităţilor auditate, în perioada 2011-2014, acestea având o pondere medie de aproximativ 40% din totalul plăților realizate.

Un simplu calcul arată că edilii au cheltuit 360 de milioane de euro pe spaţii verzi: panseluţe, iarbă şi mobilier stradal, fără ca măcar să crească suprafaţa lor, deşi suntem pe ultimul loc în topul privind spaţiu verde pe cap de locuitor.

Pentru a citi articolul integral intraţi aici.