Primarul din Reghin, Maria Precup, reţinută pentru o şpagă de 26.000 de lei

Primarul municipiului Reghin, Maria Precup, a fost marţi reţinută pentru 24 de ore de procurorii DNA, care au început urmărirea penală pe numele ei pentru luare de mită şi abuz în serviciu.
(Captură Foto)

Procurorii DNA susţin că, în vara anului 2012, Maria Precup, în calitate de primar al municipiului Reghin, a pretins administratorului unei societăţi comerciale remiterea unei sume de bani pentru o anumită persoană (bani ce nu i se cuveneau în mod legal), pentru ca, în schimb, primarul să accepte la plată decontarea unor lucrări neexecutate de către respectiva societate, în cadrul proiectului de amenajare a unei străzi din municipiul Reghin.

Persoana ce urma să beneficieze de banii ceruţi drept mită de primar era reprezentanta unei alte societăţi comerciale faţă de care se instituiseră măsuri de executare silită pe motive de neplată a obligaţiilor către bugetul de stat.

"Suma de bani de 26.040 lei a fost remisă de administratorul societăţii comerciale, sub forma unei vânzări – cumpărări mascate, banii fiind viraţi direct în conturile trezoreriei, pentru a fi stinse obligaţiile societăţii datornice către bugetul de stat şi pentru care Administraţia Finanţelor Publice Reghin instituise măsuri de executare silită.

La data de 4 septembrie 2012, conform înţelegerii, primarul Precup Maria a acceptat la plată şi a decontat o lucrare care nu fusese executată de societatea al cărei reprezentant a remis banii. Prin activităţile descrise anterior, s-a cauzat un prejudiciu municipiului Reghin, jud. Mureş, de aproximativ 75.000 lei, reprezentând lucrări neefectuate, şi în consecinţă, un folos necuvenit societăţii comerciale care trebuia să execute lucrările de amenajare", susţin procurorii DNA.

În cauză, procurorii au beneficiat de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne