Salvaţi Bucureştiul protestează faţă de PUZ-urile din şedinţa Consiliului General

Asociaţia Salvaţi Bucureştiul îşi exprima indignarea faţă de ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti de marţi, în care sunt propuse spre aprobare nu mai puţin de 48 de PUZ-uri şi PUD-uri.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Majoritatea acestor documentaţii de urbanism au fost respinse de mai multe ori de Consiliul General. Multe dintre ele sunt extrem de controversate, se arată într-un comunicat remis de asociaţia condusă de Nicuşor Dan.

"PUD (plan urbanistic de detaliu - n.r.) C.A. Rosetti propune un bloc lângă Ateneul Român cu două etaje mai înalt decât Ateneul, pe spaţiul verde de lângă restaurantul Cina. PUZ (plan urbanistic zonal - n.r.) Piaţa Lahovari propune un bloc care distruge coerenta zonei protejate. Printr-o hotărâre definitivă, instanţa a decis ca nu există nicio obligaţie a Consiliului General de a aproba PUZ-ul propus de investitor", potrivit documentului citat.

Proiectele nu au fost afişate pe site-ul Primăriei Generale cu respectarea termenului legal de 5 zile.

"Este o încercare a mafiei imobiliare din Primărie şi din Consiliu, încă neridicată de DNA. Nu există un alt motiv pentru care documentaţii controversate, respinse de mai multe ori, să fie propuse din nou în Consiliu. Sper ca majoritatea să respingă documentaţiile", a declarat Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţia Salvaţi Bucureştiul.