Uniunea Salvaţi Bucureştiul a devenit, oficial, partid

Partidul înfiinţat de Nicuşor Dan - USB - a fost înregistrat oficial în registrul special al Tribunalului Bucureşti.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB), formaţiune înfiinţată de Nicuşor Dan, a dobândit personalitate juridică, în baza hotărârii Curţii de Apel care a dispus înregistrarea partidului în registrul special al Tribunalului Bucureşti.

Decizia Curţii de Apel a fost comunicată vineri, 27 noiembrie 2015, şi este definitivă. Ea anulează decizia de respingere formulată în cursul lunii septembrie de Tribunalul Bucureşti, se precizează într-un comunicat de presă al USB remis Epoch Times.

"Dobândirea personalităţii juridice pentru USB este primul pas în îndeplinirea obiectivului de a oferi alternativă la actuala clasă politică, care nu îi mai reprezintă pe mulţi dintre cei ce au pus-o acolo. Împreună cu susţinătorii noştri şi cu acei profesionişti animaţi de valori morale şi etice înalte pe care sperăm să îi atragem în USB vom impune un alt mod prin care clasa politică se raportează la cetăţeni, la instituţiile statului, la societate în general. Este vorba de respect, competenţă, transparenţă, depolitizare", a declarat Nicuşor Dan, preşedinte al Grupului de Iniţiativă al USB.

Obiectivele politice ale USB sunt: reaşezarea ierarhiilor în societatea româneasca pe criteriile moralităţii şi competenţei, un sistem democratic care să nu îngrădească accesul la demnitatea publică, o administraţie publică eficientă, care să optimizeze interacţiunea cu persoanele fizice şi juridice, o administraţie publică transparentă, care asigură participarea cetăţeanului la decizii, stoparea risipei banului public, o justiţie independentă, eficientă şi predictibilă şi respectarea legii.

"Alte obiective importante menţionate în Statutul partidului sunt: economie funcţională în care există competiţie economică corectă, un sistem legislativ şi fiscal predictibil şi constrângeri birocratice minime; rezolvarea regimului de proprietate funciară; un proiect naţional pentru marea infrastructură; un sistem educaţional de calitate, care formează competenţe în acord cu necesităţile vieţii sociale şi ale pieţei muncii; un sistem sanitar care să îşi eficientizeze resursele şi care să garanteze un act medical de calitate; o dezvoltare a localităţilor urbane şi rurale care să asigure creşterea calităţii locuirii şi creşterea competitivităţii localităţilor şi în special a marilor oraşe în competiţia globală; un bun echilibru între dezvoltarea economică şi protecţia mediului şi a sănătăţii; un sector cultural dinamic; creşterea gradului de acces la cultură şi protejarea patrimoniului cultural; orientarea euro-atlantică a politicii externe a României şi consolidarea poziţiei României în structurile euro-atlantice; respectarea suveranităţii naţionale, a independenţei şi unităţii statului, a integrităţii teritoriale, a ordinii de drept şi a principiilor democratice constituţionale; promovarea valorilor şi intereselor naţionale, a pluripartitismului politic, se precizează în comunicat.

Conform Statutului, primul congres al USB, constituit din totalitatea membrilor fondatori, va fi organizat în termen de cel mult 90 de zile de la data înregistrării formaţiunii în Registrul Partidelor Politice. Până la primul congres USB, conducerea partidului va fi asigurată de Comitetul de iniţiativă, iar Preşedintele acestui comitet va reprezenta USB în relaţiile cu terţii. Membrii comitetului de iniţiativă sunt : Nicuşor Dan, preşedinte, Cristian Răzvan Bănică, Daniel Gavrilă, Dan Podaru şi Argentina Traicu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne