Primarul Gheorghe Ştefan, urmărit penal în dosarul CNA

.
. (Photos.com)

Gheorghe Ştefan, primarul din Piatra Neamţ, este urmărit penal pentru instigare la folosirea influenţei în dosarul CNA.

Luni, la sosirea la Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), primarul Gheorghe Ştefan nu a dorit să vorbească despre motivul pentru care a trebuit să se prezinte în faţa procurorilor.

Surse judiciare au declarat că Gheorghe Ştefan a fost chemat la DNA pentru a i se aduce la cunoştinţă punerea sub învinuire pentru fapte de corupţie în dosarul intervenţiilor pentru licenţa Giga TV, potrivit Mediafax.

Gheorghe Ştefan este acuzat că, după ce ar fi discutat cu Narcisa Iorga, membru în Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA), ar fi vorbit cu deputatul PSD Viorel Hrebenciuc, pentru ca acesta să intervină la CNA, în vederea obţinerii licenţei pentru postul Giga TV, potrivit surselor citate.

Procurorii precizează că pe 17 septembrie 2013, postului TV Giga TV i-a fost retrasă licenţa după ce a încetat să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 96 de ore pentru orice motive imputabile titularului.

În şedinţa CNA din data respectivă i-a fost retrasă licenţa postului Giga TV, controlat de Gheorghe Ştefan, decizia fiind luată cu şapte voturi "pentru" şi patru "împotrivă" din 11 membri prezenţi.

După două săptămâni, respectiv la 1 octombrie 2013, CNA a revenit asupra deciziei, cu şase voturi în favoarea postului Giga TV şi patru împotriva acestuia, din 10 membri prezenţi.