Primul tehnocrat de pe listele USR. Cine şi-a dat demisia din Guvernul Cioloş

Unul dintre tehnocraţii Guvernului Cioloş şi-a înaintat demisia din funcţie pentru a putea candida pe listele USR Diaspora. "Această echipă aduce oameni a căror credibilitate nu poate fi pusă în discuţie. Doresc să mă implic şi eu în acest proiect", a argumentat oficialul.
Nicuşor Dan
Nicuşor Dan (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Preşedintele Uniunii Salvaţi România, Nicuşor Dan, l-a prezentat miercuri, într-o conferinţă de presă, pe Manuel Costescu, candidatul care deschide lista pentru Camera Deputaţilor, circumscripţia Diaspora. Costescu a fost secretar de stat în Guvernul condus de Dacian Cioloş, funcţie la care a renunţat pentru a se implica în proiectul USR.

"Mi-am dat seama de când am plecat din ţară, din 1995, că voi dori să mă întorc. Cu toate acestea, momentul niciodată nu părea propice. Am crezut că doar pentru mine nu părea propice, până când am început să mă întâlnesc cu tot mai mulţi români. Am văzut că acest moment propice se traduce prin numere, 74% din intervievaţii de către Liga Studenţilor Români din Străinătate arată că ei nu doresc să se întoarcă din cauza mediului guvernamental şi politic.

De ce? Cu aceiaşi oameni nu poţi să faci schimbarea. E necesar să ai oameni noi, pentru o schimbare în bine. Aceşti oameni îşi doresc schimbarea. Schimbarea bineînţeles că e pe buzele tuturor. Cred că această echipă aduce oameni noi, oameni a căror credibilitate nu poate fi pusă în discuţie. Doresc să mă implic şi eu în acest proiect", a declarat Manuel Costescu.

Liderul USR a anunţat şi că peste o săptămână alţi membri ai guvernului Cioloş se vor alătura USR: "E vorba de 5-6 miniştri şi secretari de stat, cu care suntem în discuţii, nu ştim câţi dintre ei vor veni. Pentru fiecare dintre ei a fost o dilemă. Au un mandat limitat în care vor să termine lucrul pe care l-au început, pe de altă parte ar veni să ajute USR".

Întrebat de jurnalişti dacă USR va face o alianţă cu PNL, Nicuşor Dan a subliniat, din nou, că nu, nici înainte, nici după alegeri. 'E posibil să sprijinim acelaşi prim ministru şi acel potenţial prim ministru e Dacian Cioloş. Discuţii nu au fost cu PNL", a declarat preşedintele USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne