Principesa Irina - plasată trei ani sub supraveghere pentru organizarea de lupte de cocoşi

Principesa Irina, fiica Regelui Mihai, a primit sentinţa în procesul luptelor de cocoşi. Aceasta a fost plasată trei ani sub supraveghere de un judecător federal, după ce şi-a cerut scuze pentru aportul pe care l-a avut în organizarea luptelor de cocoşi în Oregon, relatează postul de televiziune american ABC News.

Irina şi soţul ei, John Walker, au ajuns la o înţelegere prin care Guvernul renunţă la acuzaţiile de utilizare a cocoşilor în lupte şi de conspiraţie în vederea încălcării legii cu privire la bunăstarea animalelor. Soţii Walker au acceptat să vândă imobile şi să plătească Guvernului 200.000 dolari.

Totodată, judecătorul le-a permis să efectueze călătorii internaţionale în timpul perioadei de probă, deoarece Regele Mihai se confruntă cu probleme de sănătate şi principesa ar dori să-l viziteze mai des în Europa.

Soţii Walker au fost arestaţi în august 2013.

John Wesley Walker, fost ajutor de şerif în Comitatul Coss, şi Irina Walker au fost acuzaţi de organizarea a cel puţin zece lupte de cocoşi la ferma lor din statul american Oregon, în perioada aprilie 2012 - mai 2013.

Conform acuzării, în lupte au participat zeci de cocoşi, echipaţi cu pinteni metalici sau alte obiecte tăioase ataşate de picioare, care luptau până la moarte. Luptele erau supravegheate de un arbitru, concesionarii vindeau mâncare şi băutură, iar cei care administrau acţiunea luau 10% din sumele care erau pariate. Afacerea le-ar fi adus peste 2.000 de dolari pe zi.

Totodată, soţii Walker cereau spectatorilor o taxă de 20 de dolari pentru a viziona luptele, iar numărul total de spectatori pe zi depăşea 100.

Principesa Irina a României, fostă Principesă de Hohenzollern, s-a născut pe 28 februarie 1953, la Lausanne, Elveţia. Este fiica regelui Mihai şi a Reginei Ana, fiind a cincea pe linia succesiunii la şefia Casei Regale române şi la tronul României. Principesa a locuit cea mai mare parte a vieţii sale în SUA. Are doi copii, Mihai şi Angelica, care s-au născut în 1985, respectiv 1986, din prima sa căsătorie cu John Kreuger, cu care era prietenă încă din timpul şcolii. Principesa este căsătorită din anul 2007 cu John Wesley Walker şi locuieşte în statul Oregon.

John Walker, în vârstă de 67 de ani, a fost sergent la poliţia din Myrtle Point, iar de la 1 august 1998 a fost ajutor de şerif în Comitatul Coss. El a părăsit postul la 30 iunie 2003.