Procurorii din R. Moldova: Arestarea lui Renato Usatîi nu mai este justificată

Liderul fracţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi
Liderul fracţiunii Partidul Nostru, Renato Usatîi (facebook.com)

Procuratura pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale din Republica Moldova a informat că Renato Usatîi, reţinut duminică la intrarea în ţară, a fost ulterior eliberat din arest deoarece acesta „s-a prezentat benevol, nu se va eschiva de la organul de urmărire penală, a dat declaraţii cu privire la faptele imputate, iar starea sănătăţii este una gravă”.

Procurorii susţin că potrivit legislaţiei procesual-penale la etapa de urmărire penală, atunci când procurorul pe caz consideră că arestarea preventivă nu mai este justificată şi temeiurile care au servit la aplicarea acesteia nu mai sunt valabile, acesta revocă neîntârziat măsura arestării, punând în libertate persoana.

Astfel, potrivit comunicatului procuraturii, lui Renato Usatîi prin ordonanţă şi nu decizie judecătorească i-a fost revocată arestarea preventivă, fiindu-i aplicată măsura procesuală de constrângere - obligarea de a se prezenta pentru continuarea investigaţiilor „complete şi obiective” pe dosar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO08 INGB 0000 9999 0529 5415 deschis la ING Bank pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe