Programator rus, acuzat că a dezvăluit mii de poze nud cu celebrităţi

Jennifer Lawrence la cea de-a 85-a ceremonie a Premiilor Academiei anuale pe 24 februarie, la Hollywood.
Jennifer Lawrence la cea de-a 85-a ceremonie a Premiilor Academiei anuale pe 24 februarie, la Hollywood. (FREDERIC J. BROWN / AFP / Getty Images)

Un programator rus care a încărcat mii de fotografii nud cu celebrităţi de la Hollywood pe un website din Statele Unite a negat că a extras ilegal pozele din baza de date a Apple iCloud, susţinând că imaginile erau deja puse la dispoziţie pe internet.

Serghei Holokovski, din oraşul sudic rus Samara, a fost demascat de ziarul britanic The Sun ca fiind creierul din spatele website-ului care a publicat mii de fotografii intime cu femei celebre în mare parte occidentale, inclusiv cu actriţele Jennifer Lawrence şi Kirsten Dunst, şi cântăreţele Rihanna şi Selena Gomez.

În ciuda faptului că a negat acuzaţiile de furt al imaginilor, Holokovski insistă că nu vede nimic greşit în ce priveşte publicarea imaginilor pe internet.

”Nu, nu cred [că este rău]. Cred că este aşa deoarece perspectiva lumii despre asta s-a schimbat. Toţi oamenii cred că este ok, cel puţin prietenii mei cred asta”, a declarat marţi Holokovski pentru ziarul britanic Daily Mail.

Firma de tehnologie Apple, a cărui sistem de baze de date iCloud a fost infiltrat de hackeri oferind astfel accesul la fotografiile celebrităţilor, a declarat, pe fondul acestui scandal, că va amplifica măsurile de securitate.

Dar Holokovski, care a afirmat că el nu deţine website-ul cu fotografii pe care-l operează, a declarat pentru Daily Mail că în opinia lui fotografiile au fost publicate de celebrităţi într-o schemă de PR (Public Relations).

Holokovski a adăugat că site-ul respectiv aparţine unui alt bărbat rus, pe care nu l-a întâlnit niciodată şi care trăieşte în Europa.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe