Promovarea lui Geoană, o bătaie de joc la adresa PNL

Crin Antonescu şi Victor Ponta
Crin Antonescu şi Victor Ponta (Epoch Times România)

Numirea lui Geoană în funcţia de Înalt reprezentant al Guvernului este considerată, în rândurile liberalilor, "o bătaie de joc" la adresa lui Crin Antonescu.

Comentând pentru pesurse.ro decizia premierul Ponta de a-l promova pe Mircea Geoană, surse liberale şi-au declarat nemulţumirea faţă "de bătaia de joc a lui Ponta" la adresa PNL în general şi a lui Antonescu în special. Liberalii suspectează că numirea ar putea fi o răzbunare a premierului pentru faptul că Antonescu a cerut ca Ilie Sârbu, socrul lui Ponta, să fie şeful comisiei ce îl va ancheta pe Băsescu şi pe fiica lui, pentru cumpărarea terenului din Călăraşi.

”Pe altul nu găsea? Tocmai pe Geoană? Asta e o bătaie de joc la adresa noastră şi un joc menit să-i facă în ciuda lui Antonescu. Poate o fi un răspuns la solicitarea lui Crin ca Ilie Sârbu să fie şeful comisiei ăleia (comisia Băsescu n.r.)”, ne-au spus surse liberale.

Cum în ultima vreme aproape invariabil apariţiile publice a lui Geoană au ca obiect şi subiect criticarea lui Crin Antonescu, liberalii mai cred că numirea lui Geoană ar fi un fel de recompensă din partea PSD, pentru rolul de porta-voce a nemulţumirilor partidului pe care Mircea Geoană şi l-a asumat în războiul mediatic cu liderul PNL.

Luni, Crin Antonescu a primit cu profundă stupoare de la presă vestea că inamicul său mediatic a fost promovat.

Întrebat cum comentează ştirea numirii lui Geoană, preşedintele PNL a luat vestea ca pe o glumă sau ca pe o neînţelegere în cel mai rău caz: „Nu cred. Nu a fost numit înalt reprezentant, când să fie numit? Trebuia să fie o şedinţă de Guvern. Şi mă îndoiesc, înalt înalt, dar nu e clar al cui reprezentant, pentru ce probleme şi faţă de cine. Asta nu mi-e clar, dar nu e un subiect serios, zău”, a fost prima reacţie a liderului PNL, Crin Antonescu la auzul veştii că Geoană va fi numit înalt reprezentant al Guvernului.

O asemenea numire, a mai declarat Antonescu, nu putea să fie făcută fără ca liberalii să fi fost consultaţi. Ori se pare că nimeni, cu excepţia presei, nu i-a întrebat pe liberali nimic. Cu atât mai puţin să le ceară un acord.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne