Protest în Piaţa Universităţii: "Nu vrem mega-moschee în Bucureşti"

Pe fundalul crizei refugiaţilor, în Piaţa Universităţii din Bucureşti se anunţă un nou protest anti mega-moschee.
Protest împotriva construirii "Mega-Moscheei" în Bucureşti. 20 iulie 2015, Piaţa Universitaţii
Protest împotriva construirii "Mega-Moscheei" în Bucureşti. 20 iulie 2015, Piaţa Universitaţii (Epoch Times România)

Opozanţii construirii unei mega-moschei în Bucureşti anunţă un nou protest, sâmbătă, începând cu ora 17, în Piaţa Universităţii, la scuarul fântânii de la Arhitectură.

Organizat, de această dată, sub imperiul unui dublu NU: Nu vrem mega-moschee în Bucureşti / NU cotelor obligatorii de refugiaţi impuse de UE, evenimentul este anunţat pe Facebook, unde şi-au bifat participarea în jur de 1700 de persoane.

Acesta este cel de al doilea miting anti-moschee autorizat în Bucureşti. Primul astfel de eveniment a avut loc în luna iulie, în semn de protest faţă de decizia Guvernului Ponta de a acorda Muftiatului cultului musulman din România un teren de 11.000 de metri pătraţi lângă Romexpo pentru construirea unei moschei care ar putea fi cea mai mare din Europa.

Protestului autorizat din Piaţa Universităţii i-au urmat o serie de acţiuni iniţiate de Cătălin Berenghi şi Cătălin Ioan Gornic. Cei doi au început prin a îngropa porci - animal dezavuat pentru musulmani - pe terenul alocat lăcaşului de cult, în ideea că, odată pământul profanat, Muftiatul va renunţa la planurile sale, pentru ca apoi, sprijiniţi şi de alţi opozanţi ai ridicării moscheei, să continue protestele prin sfinţirea şi fixarea a sute de cruci pe amplasament.

Între timp, Europa a fost lovită de criza refugiaţilor, ţara noastră urmând să primească şi ea peste 4000 de imigranţi musulmani, ceea ce a stârnit numeroase controverse. În timp ce militanţii pro-refugiaţi pun accentul pe compasiunea datorată unor oameni care, teoretic, nu mai au nimic şi pribegesc pe drumuri însoţiţi de neveste şi copii nevinovaţi, opozanţii aducerii refugiaţilor în România avertizează că aceştia sunt imposibil de asimilat, că religia acestora este una a jihadului şi că printre miile de imigranţi se pot ascunde cu uşurinţă terorişti, capabili de distrugeri şi ravagii.