Protest spontan la Tarom

Nemulţumiţi că orele suplimentare nu le sunt plătite şi că un avion a fost trimis să fie reparat la Bacău, mai mulţi angajaţi ai Tarom au declanşat un protest spontan.
Aeronavă TAROM
Aeronavă TAROM (Epoch Times România)

UPDATE: Întrebat despre protestul declanşat miercuri de angajaţii TAROM, ministrul Transporturilor, Dan Costescu, a declarat că în următoarele câteva săptămâni se vor face schimbări iar protestul spontan declanşat de angajaţi din cadrul Departamentului tehnic va fi rezolvat la nivelul companiei.

"Înţeleg că ei mai au şi nişte nemulţumiri generale despre modul în care a început să se schimbe procedura de lucru în TAROM în acest moment, pentru că deja acolo sunt nişte schimbări şi vom mai avea, nu vreau să spun mai mult. Şi săptămânile care vin veţi mai vedea nişte schimbări la TAROM. (...) Din modul în care vi le-am anunţat o să le vedeţi când se vor produce. Sunt nişte îndreptări treptate de politică şi, în acelaşi timp, de abordare. Abordarea de până acum nu a fost cea potrivită. Vom avea grijă ca prin măsurile pe care le luăm să fie abordarea potrivită pentru a scoate societatea din această situaţie în care este acum", a declarat ministrul Transporturilor, citat de Agerpres.

***

La Tarom a izbucnit un protest spontan, angajaţii fiind revoltaţi de decizia conducerii de a trimite un avion al companiei la Bacău pentru reparaţii, în condiţiile în care în Bucureşti există oameni capabili să rezolve problemele şi să asigure mentenanţa aeronavelor, relatează Realitatea.net.

Prin aceasta se încearcă să se facă loc altor firme concurente, iar angajaţii din Bucureşti să rămână fără loc de muncă, susţin protestatarii, angajaţi ai departamentului tehnic.

Manifestaţia, la care iau parte peste 100 de persoane, nu afectează zborurile programate la această oră, mai arată sursa citată.

Potrivit romanialibera.ro, un alt motiv de nemulţumirile a protestatarilor este faptul că orele suplimentare nu sunt plătite.

„Am discutat deja cu conducerea companiei, sunt mai multe probleme pe care le avem, de exemplu cu orele suplimentare, care au fost blocate. Fiecare angajat a făcut între 100 şi 1.000 de ore suplimentare, iar firma nu vrea nici să le plătească, nici să ofere zile libere în locul acestora", a declarat liderul Sindicatului Tehnic Tarom, Aurel Curdov.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne